Blikk

Tuchel megégette magát a BL-ben

-

— Meglepően könnyed Manchester City-győzelmet hozott a Bayern München elleni rangadó a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddönt­őjének első mérkőzésén. Az angol bajnok 3-0-ra verte hazai pályán a német címvédőt. A szaksajtó és a szurkolók is azt taglalták a meccs után, nem sok értelme volt március végén az edzőcserén­ek a bajoroknál. Mint köztudott, Julian Nagelsmann­tól elköszönt a Bayern, az új szakvezető pedig Thomas Tuchel lett, aki hozta magával korábbi segítőit, köztük Lőw Zsoltot is.

Akik látták a kedd esti mérkőzést, egybehangz­óan állítják, akár négy-öt góllal is nyerhetett volna a City, az sem lett volna túlzó különbség a nagy helyzetek alapján. Persze kivételek mindig vannak...

– Nem érzem azt, hogy 3-0-s vereséget érdemeltün­k, de ez van, innen már nagyon nehéz

lesz megfordíta­ni. Sajnos azokban a periódusok­ban, amikor egy gól nagy önbizalmat adott volna nekünk, akkor éppen az ellenkező történt. Egyszerűen brutálisan megbüntett­ek minket most minden hibánkért. A második hazai találatig remekül játszottun­k, nagyon jó teljesítmé­nyt láttam a játékosaim­tól, és úgy gondolom, megérdemel­tünk volna legalább egy gólt. Realisták vagyunk, de nem adjuk fel. A párharcnak még nincs vége – hangoztatt­a Tuchel.

Az új edzővel a Német Kupából már kiesett a Bayern, s most nagyon közel van ahhoz, hogy a BL-től is elköszönjö­n. A bajnokságb­an pedig csak két pont az előnye a Dortmundda­l szemben. Megeshet, hogy az idén semmit sem nyernek a bajorok.

A nap másik meccsén az olasz Inter Lisszabonb­an verte meg 2-0-ra a portugál Benficát, így az a párharc is lefutottna­k tűnik. A szerdai Milan–Napoli és Real Madrid–Chelsea BLnegyeddö­ntők lapzártánk után értek véget.

 ?? ?? Csalódás
Thomas Tuchel (balra) csalódott volt a nagy különbségű Bayern-vereség miatt
Csalódás Thomas Tuchel (balra) csalódott volt a nagy különbségű Bayern-vereség miatt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary