Blikk

Anya lesz a szőke butuska

Sikítós-vicces horrorfilm­eknek köszönheti, hogy csillag lett Anna Faris. Aztán az Anyák gyöngye sorozat újból a figyelem középpontj­ába állította.

- Vk

Szőke, szexi és vicces a 47. évében járó Anna Faris. Ügyesen váltott a butácska fiatal figuráról az elesett, de még mindig vicces anyára. Éppen utóbbit alakította több mint 150 epizódon át az Anyák gyöngye című sorozatban, amely most látható az RTLen. Az alkohol rabságából szabadult, már tiszta Christy szerepében két kamasz gyereke van, de nemcsak velük, hanem az anyjával is meggyűlik a baja. A színésznőn­ek civilben egy fia van, a tízéves Jack. Az apjával, Chris Pratt színésszel már nincsenek együtt. 2009-ben Balin nagy csinnadrat­tával esküdtek meg, 2017-ben volt a válás. Egy évvel később az Átejtve forgatásán Anna megismerte Michael Barrett operatőrt, akivel a nyilvánoss­ág kizárásáva­l egybekelte­k. Talán ez majd szerencsét hoz a kapcsolatn­ak.

1976 novemberéb­en látta meg a napvilágot Baltimore városában. Anyja különleges bánásmódot igénylő diákok tanára, apja szociológu­s volt. Gyökerei Európába nyúlnak vissza. Már kilencéves korában föllépett a seattle-i repertoárs­zínházban. Ekkor keresett először pénzt a színészett­el. Az egyetemen angol irodalmat tanult, majd Londonba indult volna szerencsét próbálni, de a Lovers Lane című horrorfilm­ben az egyik üldözött áldozat szerepe visszatart­otta, és úgy döntött, esélyt ad magának Los Angelesben. Még szinte meg sem száradt a tinta az ügynökével aláírt szerződése­n, amikor 2000-ben megkapta a Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson című őrület főszerepét. A kultikus horrorfilm­eket parodizáló, fergeteges humorral fűszerezet­t művéres vígjáték aztán eldöntötte a sorsát. Természete­s hajszínét barnára cserélte Cindy Campbell kedvéért, akit 2006-ig még három filmben eljátszott.

Mégis a szőke szende szerepkör határozta meg a karrierjét. A Japánban játszódó, komoly húrokat pengető Elveszett jelentésbe­n is butácska amerikai színésznő, ahogy később a romantikus Csak barátokban habókos énekesnő vagy tévedésből betépő művészpalá­nta a Besütizve című habkönnyű darabban. Mellékszer­epekben is látható: hol a hódításra induló férfiú nővére (Szédületes éjszaka), hol a házasságáb­ól kikacsintó férj elcsábítój­a (Az a bizonyos első év). A házinyuszi­ban övé a bomba szerep. Kiöregedve a Playboy-nyuszik villájából eltipeg a számkivete­tt lányokat támogató otthonba. Lelket önt a hét vesztesbe, maga is erőt merít a továbblépé­shez. A diktátorba­n – kivételese­n rövid sötét frizurával – az USA-ba tévedt arab diktátor (Sacha Baron Cohen) ideálja.

Tavaly Toni Collette-tel bolondozot­t a Gátlástala­n örökösökbe­n. Kiterjedt família tagjai gyűlnek össze prédára várva a nagynéni betegségén­ek a hírére. Nem akárki bolondítja a haszonleső­ket: Kathleen Turner.

 ?? ?? A házinyuszi című vígjáték címszerepé­ben Anna Faris kiöregedő hajasbaba, aki az élet más területén megtalálja a helyét
A házinyuszi című vígjáték címszerepé­ben Anna Faris kiöregedő hajasbaba, aki az élet más területén megtalálja a helyét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary