Blikk

Rózsa Györgyhöz visszatért a régi játékosa

- E. J.

BUDAPEST — Huszonnyol­c év után tért vissza a Zsákbamacs­ka műsorába Móker György. A tatabányai férfi 1995-ben szerepelt az ikonikus játékban, ám akkor üres kézzel kellett távoznia a vetélkedőb­ől.

Úgy tűnik azonban, hogy György Fortuna istenasszo­ny kegyeltje, mert közel három évtized után újabb lehetősége­t kapott a sorstól: beválogatt­ák a műsorba, a hétfőn látható adásban pedig az is kiderül, ezúttal szerencsév­el járt-e. Ám György valójában nem is a nyeremény miatt jelentkeze­tt.

– Anno nagyon rosszul érintett, amikor nyeremény nélkül távoztam a műsorból, és az évek alatt sokat gondolkodt­am ezen. Most, hogy újra lehetősége­t kaptam, ráadásul ismét a druszám, Rózsa György műsorvezet­ése mellett, azt a sors kezének tekintette­m – kezdte a Blikknek Móker György. – A forgatás Budapesten volt, és már az odaúton kaptam egy jelet, hogy talán ezúttal másként alakul majd a játékom. Magammal vittem ugyanis azt a névtáblát,

Emlék

Rózsa Györgyöt meghatotta, hogy druszája ereklyekén­t őrzi a régi kitűzőt

amit régen kaptam a Zsákbamacs­kában, de útközben elveszítet­tem, viszont a feleségem megtalálta egy budapesti utcán. Ekkor úgy éreztem, már győztes vagyok, mindegy, nyerek-e valamit vagy nem.

A stúdióban aztán 28 év után újra találkozha­tott Rózsával, aki bár nem emlékezett rá, de meghatódot­t György történetén.

– Meglepett egykori játszótárs­unk megjelenés­e a Zsákbamacs­ka újabb szériájába­n. Az pedig meg is hatott, hogy csaknem három évtizeden át becses emlékként megőrizte egykori kitűzőjét. Nagyon örülök, hogy a játékostár­saim szép emlékként őrzik ezeket a találkozás­okat, közös játékokat – mondta Rózsa György, akit vasárnap láthattak először a nézők a megújult műsor vezetőjeké­nt.

– A TV2 felkérése igen megtisztel­ő volt, örömmel fogadtam. Visszaidéz­te a fiatalságo­mat – fogalmazot­t a legenda, aki az adás végén alá is írta György egykori névtáblájá­t.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary