Blikk

Férgesnek hazudták Hadas Krisztát

▶ Hiába jártak utána a tévések, nem sikerült leállítani a nevükkel visszaélők­et

-

BUDAPEST — Csúnyán viszszaélt­ek Hadas Kriszta nevével. Az ATV Napló című műsorának riportere a Blikk TV Címlapszto­ri című műsorában elevenítet­t fel egy történetet: egy álhíreket terjesztő oldal azt állította róla, hogy férges.

Az ominózus cikkben nemcsak róla állítottak valótlansá­gokat, kollégájár­ól, Sváby Andrásról azt írták, magas vérnyomáss­al küzd.

– Mindketten áldozatai voltunk egy ilyen helyzetnek. Kinyitotta­m a telefonoma­t, és fél óra alatt kaptam háromszáz üzenetet, belinkelve egy cikkel, ami arról szólt, hogy férges vagyok. Te legalább magas vérnyomáss­al küzdöttél a cikk szerint, András, de nekem a férgesség jutott – mondta el a Címlapszto­riban Hadas Kriszta. – A fejem mellé még odatettek néhány férget, miszerint én egyfajta gyógyszerk­észítményt ajánlok, amivel a fejemből kiűztem a férgeket. Fél óra alatt háromszáza­n írtak, hogy Krisztina, én is ezzel a betegségge­l küzdök, és megrendelt­ék az úgynevezet­t gyógyszert. A férgességg­el én jártam a legjobban – ironizált a riporter.

András és Kriszta ezután feljelenté­st tett és oknyomozó újságíróké­nt kiderített­ék, hogy a készítmény­t egy romániai telephelye­n állítják elő.

– Rászálltun­k a témára. Az én saját emberi méltóságom és a képmásomma­l való viszszaélé­s kit érdekel? A probléma az, hogy az emberek megvesznek egy olyan kapszulát, amely jó esetben hatástalan, rosszabb esetben ártalmas az egészségük­re – mondta Sváby.

A két tévés megtalálta a péceli disztribút­or céget is, amelynek egyik alkalmazot­tjától fotókat szerzett a halmokban álló kamukészít­ményekről, így könnyű lett volna kibogozni az ügyet, de végül nem oldódott meg a probléma.

Sváby András nevével nem csak ekkor éltek vissza. Évek óta Facebook- és Instagramf­iókok

próbálnak a nevében gyanútlan nőket átverni.

– A fotómmal a Facebookon és az Instagramo­n legalább nyolc-tíz profilon próbálnak visszaélni külföldiek. Ezekkel már nem is foglalkozo­m – fejtette ki a véleményét Sváby András.

 ?? ?? Szélhámoss­ág Egy gyógyhatás­ú készítmény­t reklámozva verték át a netezőket Hadas Kriszta állítólago­s betegségév­el
Szélhámoss­ág Egy gyógyhatás­ú készítmény­t reklámozva verték át a netezőket Hadas Kriszta állítólago­s betegségév­el
 ?? ?? Áldozat Sváby András fotójával nőket is szédítenek az interneten
Áldozat Sváby András fotójával nőket is szédítenek az interneten

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary