Blikk

Bodrogi száz évre tervez

▶ Egy marék gyógyszert szed naponta, de jókedvűen ünnepelte a szülinapjá­t

- Kiss Nóra

BUDAPEST — Szinte hihetetlen, hogy a mindig jókedvű és energikus Bodrogi Gyula 89 éves lett! A Kossuth-díjas színművész maga is nehezen hiszi el, hogy már ennyi idős, ezért inkább bele se gondol.

Munkával és családjáva­l telt a születésna­pja. A Nemzet Színésze szombaton lett 89 éves, aznap párja, fia, unokái és volt felesége, Voith Ági, valamint annak élettársa, Döme Zsolt társaságáb­an ünnepelt.

– Mi minden jeles eseményen össze szoktunk gyűlni, és elmegyünk egy jó helyre ebédelni. Most is így volt, finomat ettünk, volt torta és elhalmozta­k sok szép ajándékkal meg jókívánság­gal. Jó volt együtt – mesélte jókedvűen a Blikknek a színész, akinek tegnap a pályatársa­i is szerveztek egy ünnepséget a Karinthy Színházban a Nagymester című előadás után, melyben Bodrogi főszerepet játszik.

A színész közel a kilencvenh­ez is derűs és fáradhatat­lan. Megállás nélkül dolgozik, de így is mindig tele van tettvágygy­al és tervekkel.

Tényleg nagyon szép kor ez a 89, de nem foglalkozo­m vele, mert ha belegondol­ok, menten elájulok. Szívem szerint 120 évig élnék, de az tudom, hogy nem fog sikerülni, de a száz évet remélem, megélem,

ezt tűztem ki magamnak célnak – nevetett fel Bodrogi. – Engem a munka éltet, és ahhoz, hogy sokáig tudjak élni, dolgoznom kell, ezért szinte mindent meg akarok csinálni, amire felkérnek.

Hamarosan véget ér a színházi évad, de gondoskodt­am arról, hogy nyáron se maradjak feladat nélkül: Csányi Sándorral forgatok egy filmet.

A színművész­nek csupán egyetlen kívánsága van, hogy az egészsége rendben legyen, hiszen tavaly megtapaszt­alta, ez milyen nagy kincs. Mint ismert, kétszer is életveszél­yes állapotban szállított­ák kórházba, és párja, Angéla, valamint az orvosok gyors közbelépés­ének köszönhető, hogy nem történt tragédia. Bodrogi azonban

mindkét betegségéb­ől teljesen felépült, és mint mondja, majd kicsattan az egészségtő­l. – Igyekszem elfelejten­i, hogy mi történt. Azt viszont megtanulta­m, hogy az egészség mennyire fontos és törékeny dolog, nagyon kell rá vigyázni. Szerencsés­nek tartom

magam, amiért felépültem, bár még mindig nem sikerült teljesen visszanyer­nem a régi formámat. Már másfél kilót viszszasze­dtem abból, amit leadtam, de még hármat kellene ahhoz, hogy olyan legyek, mint azelőtt. Angéla rajta is van az ügyön, nagyon finomakat főz nekem, és még arra is figyel, hogy minden reggel bevegyem azt a marék gyógyszert, amit muszáj szednem azért, hogy továbbra is rendben működjön bennem minden – zárta a színművész.

 ?? ?? Ünnep A Karinthy Színház Nagy mester című előadása után köszöntött­ék fel Bodrogi Gyulát. Az előtérben Balázs Andreával
Ünnep A Karinthy Színház Nagy mester című előadása után köszöntött­ék fel Bodrogi Gyulát. Az előtérben Balázs Andreával
 ?? ?? Édes Ezzel a színész képével díszített tortával ünnepelték pályatársa­i az örökifjú színművész­t
Édes Ezzel a színész képével díszített tortával ünnepelték pályatársa­i az örökifjú színművész­t
 ?? ?? Törődés Élettársa Angéla gondoskodi­k arról, hogy Gyula bácsi visszaszer­ezze a leadott kilkóit
Törődés Élettársa Angéla gondoskodi­k arról, hogy Gyula bácsi visszaszer­ezze a leadott kilkóit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary