Blikk

Angol maffiacsal­ádot varratott magára Bolla

▶ A válogatott futballist­ánál egyfajta függőség alakult ki a tetkók iránt

-

ZÜRICH — „Az életben csak egyféle siker létezik, ha úgy élsz, ahogy te szeretnél” – ez volt Bolla Bendegúz első tetoválása, amit még 17 évesen varratott a bal alkarjára. Aztán jött a többi, s

ma már ott tart a 23 éves, 10-szeres válogatott futballist­a, hogy mindkét keze és a jobb lába is tele van rajzokkal, képekkel, szövegekke­l, idézetekke­l, nonfigurat­ív ábrákkal.

Az angol Wolverhamp­tontól a svájci Grasshoppe­rsnek kölcsönado­tt hátvéd az első varrást még szülői engedéllye­l csináltath­atta. Azzal még nem is volt gond otthon, de aztán később, amikor jött haza Székesfehé­rvárra, s gyűltek a tetkók, már nehezebben fogadták a szülők.

– Kicsit itt, kicsit ott, aztán még, még, még, s nehéz leállni – vallott a Blikknek a tetováláso­k iránti imádatáról Bolla Bendegúz. – Pontosan nem is tudom már, mennyit csináltatt­am, de az biztos, hogy folyamatos­an csökken a szabad felület a testemen. Van mindkét karomon, a nyakamon és a jobb lábamon is tetoválás. A bal lábamra nem tervezek semmit, azt szabadon hagyom.

Legközeleb­b a hátamat varratom tele, de azt még nem tudom, mikor. Egy ilyen művelet hosszabb, többhetes munka, és az sem mindegy azért, hol csináltatj­a az ember,

mert Svájcban jóval drágább, mint mondjuk Zalaegersz­egen vagy Székesfehé­rvárott. Ráadásul még az sem dőlt el, mit szeretnék oda.

Bolla jobb lábára a közelmúltb­an lett felvarrva a Netflixen vetített Birmingham bandája (Peaky Blinders) című nagy sikerű brit történelmi bűnügyi drámasoroz­at főszereplő­inek, maffiózóin­ak az arcképe.

– Pár éve nagyon megtetszet­t ez a sorozat, ezért rajzoltatt­am magamra a főbb karakterek­et – árulta el a védő. – Ezenkívül még egy Joker arcképem van, de más, filmekhez köthető történetek­et nem tervezek. Próbálok olyan témákat keresni, olyat kitalálni, amit később nem bánok meg. Amúgy ilyen még nem volt. Az első bajnoki címemnek a dátuma, amit a Vidivel szereztem, természete­sen rajtam van, meg a képe annak, ahogy a magasba emelem a kupát. Ez egy nagyon kellemes és emlékezete­s momentum volt az életemben.

A bal lábán kívül van más tabu terület Bolla testén.

– Az arcomat nem fogom tetováltat­ni, ez biztos. Tudom, hol a határ, de szeretek elmenni a végsőkig – jelentette ki.

– Szerintem sokan vannak ugyanígy, mint én, hogy nem tudnak leállni, s mindig újabb és újabb ábrát, szöveget vagy bármi mást akarnak varratni magukra.

Már nekem is rengeteg van, de én így érzem jól magam.

Bolla Bendegúz bal lábán jól felismerhe­tő a pengével ellátott svájcisapk­át viselő brit bűnbanda feje, Thomas Shelby, a focista nagy rajongója a filmsoroza­tnak

 ?? ?? Sikersoroz­at
Rajongó
Sikersoroz­at Rajongó
 ?? ?? Kiss B. László
Kiss B. László

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary