Blikk

25 éves házassága ment rá a dartsra

▶ A világ egyik legsikeres­ebb dartsosa bevallotta, hiába keres jól, nem felhőtlen az élete

-

A dartsosnak bűntudata van, hogy nem volt a felesége, Silvia mellett, amikor fegyvert szegeztek

a fejéhez

A holland azt is fájlalja, hogy alig találkozik

az unokáival

HÁGA — Az ötszörös dartsvilág­bajnok Raymond van Barneveld kendőzetle­n őszinteség­gel beszélt arról, milyen óriási áldozatokk­al jár a profi nyíldobálá­s. Az 55 éves holland legenda bevallotta, azért hagyott fel 2019-ben két esztendőre a játékkal, mert a sport miatt tönkrement a 25 éves házassága, és egészségil­eg is nehézségek­kel küzd.

Van Barneveld bűntudatot érez amiatt, hogy egy angliai bemutatóve­rseny miatt nem lehetett ott volt felesége, Silvia mellett, amikor egy éven belül másodszor törtek be a hágai házukba, és három bűnöző csőre töltött fegyvert tartott a neje fejéhez.

Ugyan az asszonynak sikerült elmeneküln­ie, de a történtek érthető módon nagyon megrázták, a dartsikon pedig magát hibáztatja.

– A házasságom nagy probléma. Zátonyra futott, főleg azok után, hogy a saját házamban raboltak ki, a volt feleségem fejéhez pedig fegyvert szegeztek. Nem akart tovább a házban élni, mert nagyon félt. Egy lakásba költözött,

Raymond van Barneveld a családi problémái miatt két év kihagyás után tért vissza az eiltbe

onnan kezdve már külön éltünk.

Hihetetlen­ül bánt, hogy nem tudtam megadni neki azt a szeretetet és figyelmet, amire szüksége lett volna, mert mindig távol voltam. Jól keresek a darts játékkal, egyszerűen nem tudtam nemet mondani a felkérések­re

– magyarázta a háromgyere­kes sportoló, aki azt is elárulta, hogy elsőszülöt­t fiával, Mike-kal tavaly úgy megromlott a kapcsolata, hogy megfogadta, sosem áll többé szóba vele. – A betörőket elfogták, a következő világbajno­kság elején kerül majd bíróság elé az ügy, de készülnöm kell majd a londoni tornára, nem fogok tudni hazamenni a tárgyalásr­a. Egyébként is, mit érek vele, ha kapnak 10-12 év börtönt? Olyan sokkot okoztak Silviának, amit nem lehet megemészte­ni, és nekem is örökké együtt kell élnem azzal a tudattal, hogy cserben hagytam őt.

A cukorbeteg, súlyingado­zással és látási problémákk­al is küzdő Van Barneveld azt is nehezen éli meg, hogy a versenyekk­el járó rengeteg utazás miatt nagyon sok fontos otthoni eseményről lemarad.

– Az unokáim minden héten mennek Silviához, de én csak a WhatsAppon látom a fotóikat, nem tudok ott lenni velük, megölelni őket. Az idő pedig csak száll, felnőnek, mielőtt észbe kapnánk.

Az utóbbi években négy temetést kellett kihagynom, mert éppen valahová repültem, több barátom 50. születésna­pi buliján nem tudtam részt venni, mert versenyezt­em, ezek nagyon megviselne­k. Nem akarok panaszkodn­i, mert jól fizet a darts, de ha megkérdezi­k, hogy boldog életem van-e, a válaszom az, hogy nincs – ismerte be a holland sztár.

 ?? ?? Bűntudat
Fájdalom
Visszatéré­s
Bűntudat Fájdalom Visszatéré­s

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary