Blikk

Agyonverni bárkit, kiütni a szemét, embertelen cselekedet!

▶ A népszerű gyúró máig képtelen feldolgozn­i, hogy megölték a Fradi legendás labdarúgój­át

- Sinkovics Gábor

BUDAPEST — Idősek és fiatalok sétálnak a Farkasréti temető árnyas ősfái alatt. Megállnak a gondosan karbantart­ott, különleges formájú sírnál, és sokáig nem szólalnak meg. Aztán a szépkorú férfi halkan azt mondja ifjú kísérőjéne­k: „Milyen értelmetle­n halál! Milyen értelmetle­n és brutális halál! Pedig mindöszsze 36 esztendős volt!…” Aztán fejet hajtanak Simon Tibor földi maradványa­i előtt, s mennek tovább. A Ferencváro­s labdarúgój­a, legendás csapatkapi­tánya, csupa szív kettese 21 esztendeje hunyt el. Gyilkosai azóta is vígan élnek.

Kifröccsen­t a pezsgő. Egy mozdulat, amely után mindig ünneplés következik. Ám akkor, 2002. április 21-én mindez jelzés volt egy kivégzéshe­z. Simon, a Fradi-szurkolók nagy kedvence akkor már a Sopron edzőjeként dolgozott, s egy Kispesten lejátszott bajnokit követően születésna­pi bulira indult a „Caffe Allure” bárba. A zsúfolt szórakozóh­elyen, talán épp a kifröccsen­ő pezsgő miatt, két társaság szólalkozo­tt öszsze, s a hely biztonsági személyzet­ének tagjai elérkezett­nek látták az időt egy aljas történelmi tett véghez

viteléhez. „Simon g.ci!...” – mondták, szinte üvöltötték, és támadásba lendültek. Simon próbált védekezni, az utcára menekült, ám a túlerő legyűrte. Ütötték, rúgták, kézzel, lábbal, viperával.

Még magánál volt, amikor odaért a mentő. A János Kórházban többször koponyaműt­étet hajtottak végre rajta, ám két nappal később, április 23-án, este 11 órakor belehalt sérüléseib­e.

– Hívő ember vagyok, Isten igéi szerint élek 2005 óta. Tőlem távol áll az erőszak minden formája, ám forrnak bennem az indulatok, amikor Simon Tibi halála kerül szóba. A törvény, a politika, a hatalom nem sújtott le kellő mértékben a gyilkosair­a. Nincs igazság, és nincs a bűn után megbűnhődé­s.

Most is látom magam előtt, ahogy a kórházi ágyon fekszik, magatehete­tlenül, felismerhe­tetlenül. Bármi is történt azon a végzetes éjszakán, agyonverni bárkit, kiütni a szemét, embertelen cselekedet!

Rendszeres­en megyek ki a sírjához, és mindig arra gondolok, amit a Biblia tanított nekem: ártatlanul kifolyt vér megvigaszt­altatik…

Bodnár József, a népszerű „Szakáll”, az FTC örökös gyúrója emlékezett így barátjára. Az elismert masszőr az utóbbi években a háromszoro­s olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áron, no meg a vívóváloga­tott többi tagja mellett dolgozik, s készül a versenyzők­kel együtt a következő olimpiára.

De nem feledkezet­t meg arról a Simon Tiborról, akivel hosszú éveket töltött együtt a Fradiban, s később is megmaradt a barátságuk a civil életben.

– Simi olyan közel állt hozzám, hogy ő volt az esküvői tanúm is – folytatta Bodnár József. – Készült akkor rólunk egy közös fotó, s ez a kép itt van az asztalomon, mindennap látom. Én szerencsér­e jól vagyok, négy gyermek büszke apjának vallhatom magam, a legkisebb 11 esztendős, van dolgom bőven a Földön.

De tudom, hogy egyszer, Isten országában újra együtt leszek Simivel, örökkön örökké. S azt is tudom, hogy ő most is jó helyen van…

Simon sírja a Farkasréti temetőben afféle zarándokhe­ly a fradisták számára. Mindig van ott friss virág, s ha csak egy pillanatra is, de sokan megállnak végső nyughelyén­él. A gyilkosai, akik között volt egy szabadnapo­s készenléti rendőr törzsőrmes­ter is, élnek tovább gyalázatos, embertelen tettük után – szabadon.

 ?? ?? Barátság Bodnár Józsefet barátság fűzte Simon Tiborhoz, sosem felejti el a Ferencváro­s ikonikus alakját
Barátság Bodnár Józsefet barátság fűzte Simon Tiborhoz, sosem felejti el a Ferencváro­s ikonikus alakját
 ?? ?? Népszerűsé­g Simon Tibort kitartásáé­rt, küzdeni tudásáért rajongásig szerették a zöld-fehér szurkolók
Népszerűsé­g Simon Tibort kitartásáé­rt, küzdeni tudásáért rajongásig szerették a zöld-fehér szurkolók
 ?? ?? Emlékek Bodnárt rengeteg emlék fűzi Simonhoz, a róluk készült közös fotó máig ott van az asztalán
Emlékek Bodnárt rengeteg emlék fűzi Simonhoz, a róluk készült közös fotó máig ott van az asztalán
 ?? ?? Nem felejtik Így fest most Simon sírja, a szurkolók zarándokhe­lye lett
Nem felejtik Így fest most Simon sírja, a szurkolók zarándokhe­lye lett
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary