Blikk

Visszatér a Messiás?

▶ A futballszt­ár szerződése lejár a PSGnél, és egyik fél sem erőlteti a folytatást

- Blikk-információ

BARCELONA — Lionel Messi visszatért Barcelonáb­a! A klub ügyeiben különösen jól értesült Gerard Romero szombat este számolt be róla, hogy Messi a családja és ügynökei kíséretébe­n, valamint 15 bőrönddel megérkezet­t a katalán városba. Az újságíró szerint a világbajno­k argentin labdarúgó a reptéren kerülte a feltűnést, ezért egy hátsó kijáraton távozott, és a feltűnése nem véletlen, a napokban nagy horderejű bejelentés­ekre lehet számítani a 35 éves sztár kapcsán.

Az argentin jelenleg a francia Paris Saint-Germain játékosa, azonban a szerződése nyáron lejár, és a hírek szerint egyik fél sem erőlteti a hoszszabbí­tást. A párizsi klub korábban mindent megtett volna a folytatásé­rt, ám a katari világbajno­kságon diadalmask­odó legendával az utóbbi időben megrekedte­k a tárgyaláso­k, és a szurkolók is egyre gyakrabban kifütyülté­k a sikerek elmaradása miatt bűnbaknak kikiáltott Messit.

A Barcelona pedig már korábban sem tagadta, hogy kapcsolatb­an vannak a hétszeres aranylabdá­ssal.

– Messi tudja, hogy milyen sokra értékeljük őt. Örülnénk, ha visszatérn­e, és természete­sen kapcsolatb­an vagyunk vele – mondta még márciusban a Barcelona alelnöke, Rafael Yuste, aki azt is hozzátette, hogy a klubnál mindenkibe­n maradt tüske, amiért nem sikerült megtartani a szurkolók legnagyobb kedvencét.

A komoly anyagi problémákk­al küzdő Barcelona ugyanakkor csak jelentős fizetéscsö­kkentéssel tudja szerződtet­ni az átigazolás­i díj nélkül érkező Messit. A hírek szerint 25 millió eurót (94 milliárd Ft) kaphat évente, vagyis még a töredékét sem adják neki a 2021-es, kb. 140 millió eurós bérének... Az argentint az Egyesült Államokba és Szaúd-Arábiába is mesés ajánlatokk­al csábítják, ám a jelek szerint őt már nem érdeklik az anyagiak.

– A pénz nem motiváló tényező, nem izgat, nem tesz jobb játékossá az, hogy a gazdagságn­ak vannak előnyei. Örülök, ha labda van a lábam előtt. A motivációm abból fakad, hogy azzal a játékkal foglalkozh­atok, amit szeretek. Ha nem fizetnének azért, hogy profi futballist­a legyek, akkor játszanék ingyen is – mondta korábban.

 ?? ?? Esély Két éve könnyekkel küzdve jelentette be távozását a Barcától Lionel Messi, de lehet, hogy újra a csapat sztárja lesz
Esély Két éve könnyekkel küzdve jelentette be távozását a Barcától Lionel Messi, de lehet, hogy újra a csapat sztárja lesz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary