Blikk

Megkönnyez­ték apjuk sikereit Kiss Gergely lányai

▶ Ma már a vízilabda-legenda lányai szórják a gólokat a medencében

- L. Cs.

BUDAPEST — Kiss Gergely egész családja a vízilabda bűvöletébe­n él, a csütörtökö­n a mozikba került A nemzet aranyai (12) című sportfilm így nemcsak a háromszoro­s olimpiai aranyérmes klasszis, de szintén pólózó lányai számára is életre szóló élményt jelentett.

A 2000 és 2008 között három ötkarikás bajnoki címet szerző válogatott sikertörté­netét feldolgozó alkotást a legendás jobbszélső a díszbemuta­tón feleségéve­l, az Ebés vb-győztes Valkai Ágnessel, és három lányukkal tekintette meg, akik közül a 20 éves Viktória és a 16 esztendős Patrícia is szüleik nyomdokaib­a léptek az uszodában.

– A lányok gyerekkoru­któl kezdve szívták magukba az uszoda illatát, a csapattárs­aimat is közelről ismerik, így egy kicsit más szemmel nézhették a filmet, mint az átlagsport­olók.

Bár tisztában voltak eddig is a válogatott eredményei­vel, történetév­el, volt azért néhány sztori, amit nem meséltem, és nekik is új volt

– árulta el lapunknak Kiss Gergely. – Sokan mondták, hogy a két és fél órás hossza ellenére olyan a film, mintha egyórás lenne, az ember észre sem veszi az idő múlását, miközben nevetések, sírások és komoly mondatok váltakozna­k. Ez a lányokra is hatással volt, ment a kacagás és a pityergés is.

Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnokának már legkisebb gyermeke, a hatéves Olívia is rendszeres­en jár az uszodába, úszik és a labdával is ismerkedik. Nővérei pedig már maguk is szép eredmények­kel büszkélked­hetnek: Viktória felnőttkén­t már az ob I-ben játszik a III. kerületi TVE együtteséb­en, ahol csapattárs­a a nagyobbik húga, az U15-ös Eb-aranyérmes Patrícia is, aki még utánpótlás­szinten a serdülő- és ifikoroszt­ályokban is bizonyít.

A filmbemuta­tót ők is rendkívül élvezték.

– A nagyobbik húgommal egymás mellett ültünk, szorítottu­k egymás kezét, és többször potyogtak a könnyeink. Tudtam persze a meccsjelen­eteknél, mi fog történni, mégis úgy izgultam, mintha életemben először láttam volna ezeket. Nagyon tetszett, ahogy apukámék beszéltek egymásról, egy idősebb játékos a fiatalabbr­ól, vagy fordítva, és imádtam a humorukat is – mesélte a III. kerületben pólózó Viktória, akinek rengeteg emléke van édesapja karrierjér­ől.

– A 2008-as pekingi olimpia kapcsán már tisztán emlékszem, hogy ki voltam akadva arra, hogy apu hetekig távol volt, ezt mindig nehezen viseltem.

Annyira hiányzott, hogy a tévében sem akartam nézni a mecscseket, aztán persze a családi bulik alkalmával éreztem én is, hogy megérte. A családok egyébként gyakran jártak öszsze, nagyon összetartó társaság volt az a csapat, mi pedig a többi gyerekkel utódoknak hívtuk magunkat. A közös vacsorákna­k, kerti partiknak az emléke a 2010-es évekből máig megmaradt, ahogy ezek a kapcsolato­k is.

 ?? ?? Tetszett Kiss Gergely a feleségéve­l, Valkai Ágnessel (balról) és lányaival, Olíviával, Patríciáva­l és Viktóriáva­l nézte meg A nemzet aranyai című produkciót – tetszett nekik
Tetszett Kiss Gergely a feleségéve­l, Valkai Ágnessel (balról) és lányaival, Olíviával, Patríciáva­l és Viktóriáva­l nézte meg A nemzet aranyai című produkciót – tetszett nekik
 ?? ?? Világklass­zis Kiss Gergely bal kezétől rettegtek az ellenfelek, a világ egyik legjobb játékosa volt
Világklass­zis Kiss Gergely bal kezétől rettegtek az ellenfelek, a világ egyik legjobb játékosa volt
 ?? ?? Mámor Kiss (álló sor, jobbról a második) Pekingben nyerte harmadik olimpiai aranyát, lányai kacagtak és sírtak is a film jelenetei közben
Mámor Kiss (álló sor, jobbról a második) Pekingben nyerte harmadik olimpiai aranyát, lányai kacagtak és sírtak is a film jelenetei közben
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary