Blikk

PéNZüGYEIN­K

Ha otthonról lopják el a kerékpárt, fizet a biztosító!

-

Könnyebb megpucolni a tojást, ha ezt adja a vízhez.

Ön is sokat bajlódik a főtt tojás megpucolás­ával, mert csak apró diribdarab­okban jön le a héja, és még a tojásfehér­je is hozzátapad? Nos, van egy szuper trükk, amivel egy csapásra véget vethet ennek: tegyen a tojás főzővizébe egy kevés szódabikar­bónát! És meglátja, ettől majd sokkal gyorsabban és szebben lejön a tojáshéj. De ha nincs otthon szódabikar­bóna, akkor az ecet is megteszi, az pedig biztosan van minden háztartásb­an!

Alegtöbb háztartásb­an a tavasz vége felé kerül elő a kerékpár, kezdődik a biciklis szezon. Ilyenkor kétféle veszély fenyeget: a lopás és a baleset.

LOPáS

Sokan nem tudják, de a lakásbizto­sítások általában a háztartási ingóságok közé sorolják a kerékpárt is, így ha otthonról – lakásból vagy zárt tárolóból – tűnik el a lelakatolt(!) bicikli, a kárt fedezi a biztosító. Aki a kertben teszi le a kerékpárt, annak a lakásbizto­sítás „szabadban tárolt ingóság” fedezete nyújthat védelmet, amit általában kiegészítő­ként lehet megkötni. És egyes biztosítók­nál olyan kiegészítő is köthető, ami az otthonon kívüli lopást fedezi.

BALESET

Egy esetleges balesetnél megoldást jelenthet a lakásbizto­sítás balesetbiz­tosítás kiegészítő­je, ami kártérítés­t nyújt például balesetből származó csonttörés­re, maradandó egészségká­rosodásra vagy halálra. Ezt egyes lakásbizto­sítások eleve tartalmazz­ák, másutt kiegészítő­ként lehet megkötni. A lakásbizto­sítás kiegészítő felelősség­biztosítás­a általában fedezi a kerékpárra­l okozott kárt is, és ezt a kiegészítő­t sokszor a lakásbizto­sítások alapcsomag­ja is tartalmazz­a.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary