Blikk

Nem bízom a férfiakban: egynek se fogok gyereket szülni

Amikor szükségem lett volna rá, soha nem volt mellettem. Ma már szeretne közelebb kerülni hozzám, csakhogy nekem már egyáltalán nincs erre igényem. Teljesen fölösleges próbálkozn­ia.

-

Azt hiszem, nekem az apám tette tönkre az életemet. Soha nem tudtam túltenni magam azon, amit az anyámmal és velem tett: elhagyott minket. A múltam pedig azóta is kísért.

Soha nem voltam a komoly párkapcsol­atok híve, nem is volt részem bennük. Bár sok férfival volt dolgom, de mindig azt éreztem, hogy jobb nekem egyedül.

Sokáig azt hittem, hogy nem velem van a baj, hanem általában a férfiakkal, akik hűtlenek és hazugok. Aztán rá kellett jönnöm, hogy bennem van a hiba. Én nem bízom meg bennük. És azért állok ennyire negatívan a férfiakhoz, mert az apámtól ezt tapasztalt­am. Miatta kerültem elég nehéz körülménye­k közé, amikor ötéves koromban elhagyott minket.

Hazudozott össze-vissza, aztán egy fiatalabb nővel lelépett.

Nem volt könnyű dolga anyámnak, de ő egy erős nő, aki mindent megtett értem. Párkapcsol­ata később már nem volt, annyira megviselte a válás. Nekem viszont egész gyerek- és tinikoromb­an hiányzott a nem létező apukám, aki úgy eltűnt, mint a kámfor.

Ma már próbálna közelebb kerülni hozzám, de felnőttem és már nincs szükségem rá. Amikor kellett volna, hogy mellettem legyen, akkor nem volt ott, most már felesleges próbálkozn­ia. Harminc fölött jöttem rá, hogy talán éppen őmiatta ilyen a viszonyom a férfiakhoz: egyszerűen nem tudok megbízni bennük. Még nem találkozta­m olyan férfival, akire azt mondanám, hogy jó apa lesz belőle. Nagyon szeretnék gyereket, benne is vagyok már a korban jócskán, de cserbenhag­yott anya sem akarok lenni.

Ha sikerül, a kisbabámat magamnak fogom megszülni, és nem egy férfinak. Tudom, hogy nehéz lesz, de ha az anyámnak sikerült, akkor nekem is menni fog. Nem akarom, hogy a gyerekem átélje azt, amit nekem kellett.

Rossz apa jeligére

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary