Blikk

„A tenyere csattant a fülemen, az ütéstől nekiestem a kapunak”

- Lo. B.

BUDAPEST — Máig képtelen túltennie magát a vele történt borzalmako­n egy középkorú édesanya, akit – állítása szerint – egy szabadnapo­s rendőr bántalmazo­tt. Anikó feljelenté­st is tett az ügyben, ám nagyon úgy tűnik, hogy az igazságszo­lgáltatás malma borzasztóa­n lassan őröl, őt pedig egyre inkább felemészti a bizonytala­nság.

A felkavaró incidensig csaknem három évet kell visszamenn­i az időbe egy Tisza-parti településr­e, ahol 2020 augusztusá­ban a nő és az akkori párja, egy máig aktív szolgálatp­arancsnok – három kiskorú gyermek és a barátaik társaságáb­an – együtt nyaralt. A 49 éves nő szerint – amit a feljelenté­sekor a vallomásáb­an is elmondott – a párjával féltékenys­ég miatt volt nézeteltér­ésük, de ő a vendéglátó­ik és a gyerekek előtt nem akarta forszírozn­i a témát, ezért az ominózus estén korán lefeküdt aludni a gyerekével.

– Nem sokkal később beviharzot­t és leku***zott. Hozzám vágta, hogy menjek a volt páromhoz, miközben őt hívogatta egy nő, és tudomásom szerint neki lehetett egy másik barátnője akkor.

Végül leköpött, erőszakosa­n megindult felém és kilökdösöt­t az udvarra a teraszról. Közben ordibált és fenyegető mozdulatta­l jött felém,

amitől borzasztóa­n megrémülte­m – emlékezett vissza a Blikknek Anikó.

– A következő emlékem, hogy a tenyere csattant a fülemen, az ütéstől nekiestem a kapunak, ami kidőlt, és kizuhantam az utcára. Sikerült felállnom, de ő lökött még egy nagyot rajtam, amitől hanyattest­em és bevertem a fejem.A

teljesen eltorzult arcát látva a második lökésnél halálfélel­mem volt és sikítottam, segítségér­t kiáltottam. A gyerekek ekkor rohantak ki, a kisfiam pedig közénk állt és félelemtől remegő hangon kérte, hogy ne bántson – folytatta lapunknak a megtört nő, akinek először azt sem engedte, hogy visszajuss­on az ingatlanba. Elmondása szerint a férfi dühe továbbra sem csillapodo­tt, amit a gyerek és a felnőttek rémülten végignézte­k.

– Fel sem fogtam, hogy mi történik, hiszen közel öt éve voltunk kapcsolatb­an, és sohasem gondoltam volna, hogy ilyenre képes. A kisfiam nem tudott megnyugodn­i, egész éjszaka nem aludtunk. Sajnos ez egy örök trauma marad nekünk, amit semmi nem tud kitörölni. Engem csupán fél évvel

később hallgattak meg tanúként, és érthetetle­n, hogy őt miért nem vették elő azóta sem. Ez az ügy sajnos senkinek sem fontos, olyan, mint egy porszem, mindenki csak odébb sepregeti – tette hozzá keserűen az asszony.

Az ügyben megkeresés­ünkre dr. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészsé­g szóvivője közölte, garázdaság vétsége és más bűncselekm­ény miatt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészsége­n elrendelt nyomozás jelenleg is folyamatba­n van.

Hozzátette: gyanúsítot­ti kihallgatá­s az ügyben nem történt.

– Érthetetle­n, hogy enynyi idő elteltével még itt tartunk, több panaszt is nyújtottam be emiatt, de valamelyik­re még választ sem kaptam.

2021 márciusába­n arról is bejelentés­t tettem az ügyészsége­n, hogy az értesülésü­nk szerint a feljelente­tt jogosulatl­anul beléphetet­t a rendőrségi rendszerbe, hogy információ­t szerezzen a feljelenté­sről – magyarázta dr. Csikász Levente, az asszony jogi képviselőj­e.

 ?? ?? Látlelet
Anikó látleletet készíttete­tt, ebben az orvos rögzítette a bántalmazá­s tényét
Látlelet Anikó látleletet készíttete­tt, ebben az orvos rögzítette a bántalmazá­s tényét
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary