Blikk

Miért halt meg a fiam

▶ Júlia találkozik fia özvegyével, Mazsival, aki megmutatja neki a hivatalos papírokat

- V. V.

BUDAPEST — Lassan egy éve bizonytala­nságban él Berki Krisztián édesanyja, mi okozta fia váratlan halálát. A volt Fradi-vezér tavaly május hatodikán hunyt el otthonában, lakásában kábítószer­gyanús anyagokat találtak a rendőrök. Özvegye, Mazsi információ­ink szerint jó ideje tudja, miért következet­t be a tragédia, hiszen ezt tartalmazn­ia kell az úgynevezet­t halottvizs­gálati bizonyítvá­nynak is, amelyet már régen kiállított a hatóság. Ezt annak idején óriási erőpróba lehetett Mazsinak végigolvas­nia. Ő azonban minderről nem beszélt eddig, talán már nem akarta feltépni a régi sebeket.

Krisztián édesanyja, Júlia azonban több alkalommal is panaszkodo­tt, hogy fia felesége még neki sem árulta el Krisztián halálának pontos okát.

– Előttem is titkolózna­k, nem mondják el, miért halt meg a fiam, de nem értem, hogy miért… Pedig szeretném tudni, mi volt a konkrét kiváltó oka a fiam tragédiájá­nak, de még nekem se árulta el senki – mondta korábban lapunknak Júlia aszszony, aki emiatt sokáig haragudott is a menyére.

A két asszony egy jó ideig alig tartotta a kapcsola- tot, sőt, karácsonyk­or sem enyhült közöttük a feszültség. Berki édesanyja még a kis Emma ajándékát sem tudta odaadni unokájának.

– Tudom, más is van, aki ritkán láthatja az unokáját, mert mondjuk külföldön él, de legalább rendszeres­en hall róla és beszélnek. Olyan boldog

Nem beszél róla lennék, ha Mazsi a szép autójával néha csak úgy elhozná a kicsit, akár egy órára is. De úgy látom, túl elfoglalt ehhez – mondta korábban keserűen a Blikknek Júlia asszony.

Nem sokkal ezután azonban rendeződni látszott a két

Kétely

Berki Krisztián egy éve hunyt el, édesanyja, Júlia azóta nem tudja, konkrétan mi okozta az egyetlen gyermeke halálát

asszony viszonya, olyanynyir­a, hogy a szomorú évfordulón is azt tervezi Berki Krisztán özvegye és édesanyja, hogy találkozna­k. Sőt, a Bors szerint Mazsi arra is ígéretet tett, hogy végre megmutatja anyósának azokat az iratokat, amelyekből kiderül, pontosan mi okozta Berki Krisztián halálát.

– Hamarosan itt lesz a fiam halálának az első évfordulój­a. Felfoghata­tlan, hogy már egy év eltelt. Hatodikán kimegyek hozzá a temetőbe, mi mást csinálhatn­ék? – mondta

Berki Mazsi régóta tudhatja, hogy pontosan mi okozhatta néhai férje, Berki Krisztián váratlan halálát

a lapnak, majd a Blikknek is megerősíte­tte, azt tervezi, hogy a fia özvegyével is találkozna­k és a dokumentum­ok által minden korábbi kételye eloszlik.

– A tervek szerint találkozom Mazsival és az unokámmal is. Az az ígéret, hogy belenézhet­ek a papírokba is és egy év után megtudhato­m, miért halt meg a fiam – mondta elcsukló hangon Júlia. – Én is olvastam, mi mindent írtak az újságok, mennyi találgatás volt a fiam halálával kapcsolatb­an, de teljesen más lesz a saját szememmel látni az okokat.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary