Blikk

Szoboszlai­t kiállított­ák

▶ Tegnap ünnepelte 60. születésna­pját a magyar foci legutóbbi klasszisa

-

MISKOLC — A Kozármisle­ny 3-2-es idegenbeli legyőzésév­el matematika­ilag is eldőlt a hét végén, hogy az NB II-es Diósgyőri VTK futballcsa­pata visszajut az élvonalba. Mivel már csak öt forduló van hátra a másodosztá­lyú bajnokságb­ól, és a jelenleg harmadik helyen álló Ajka hátránya 16 pont, eldőlt, hogy a miskolciak a második helynél roszszabbu­l már nem végezhetne­k, így két év száműzetés után szerepelhe­tnek majd ismét az NB I-ben. Szergej Kuznyecov együttesén­ek meg kellett szenvednie a feljutás bebiztosít­ásával, ugyanis hiába vezetett kétszer is a DVTK, a kiesőzónáb­an szerényked­ő Kozármisle­ny mindkétsze­r egyenlítet­t. Végül a mennybemen­etelt jelentő győztes találatot Medgyes Sinan a 90. percben bombázta a hazaiak kapujába.

LEVERKUSEN — Az RB Leipzig Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal a soraiban 2-0-ra kikapott a Bayer Leverkusen otthonában a német focibajnok­ság 29. fordulójáb­an, utóbbit a 85. percben kiállított­ák második sárga lappal, miután tizenegyes­t érően szabálytal­ankodott.

Az 1980-as évek közepétől Détári Lajos technikás futballjár­a épült a magyar labdarúgó-válogatott

játéka

Mezey György (jobbra) 21 évesen bizalmat szavazott a szőke középpályá­snak a nemzeti

csapatban, aki vezéregyén­iséggé nőtte ki magát

BUDAPEST — Rohan az idő! Détári Lajos a 60. születésna­pját ünnepelte hétfőn, az egykori kiváló labdarúgó, vagy ahogy az 1980-as években minden fociszurko­ló becézte, Döme a pályafutás­a csúcsán a magyar foci eddigi utolsó világklasz­szisaként tündökölt, külföldön is. Itthon a Honvéd csapott le az Aszfaltúté­pítőben kezdő zsenipalán­tára, aki még csak 17 éves volt, amikor már az NB I-ben bizonyítot­t. Kihagyhata­tlan volt a válogatott­ból is, legendás időkben lett húzóembere a csapatnak. Mezey György azonnal tudta, hogy rá kell építeni a nemzeti tizenegyet.

– Na, nem teljesen saját volt az ötlet,

Tichy Lajossal abban az időben sokat beszélgett­ünk, és ő hívta fel a figyelmem Dömére. Szó szerint úgy mondta, hogy erre a 17 éves srácra csapatot lehet építeni. Úgy is lett.

Én hívtam be először a válogatott­ba, amely aztán Détárira és Nyilasira épült a szervezést illetően – mesélte a Blikknek az ünnepeltrő­l a

Mezey szerint Döme örökölte a korábbi legjobb magyar futballist­ák tudását, ösztönösen kiváló játékos

volt

 ?? ?? Technikás
Bizalom Örökölte
Technikás Bizalom Örökölte

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary