Blikk

Kokó kiszurkolt­a felesége bajnoki címét

▶ A két pici gyermek mellett is sikerült megoldani, hogy felkészülj­ön a viadalra

-

BÉCS — Családi ünnepet hozott Kovács „Kokó” Istvánék számára a vasárnapi Bécs Maraton, amelyen a bokszlegen­da felesége s két kisebb fiának édesanyja, Kovács-Garami Katalin magyar bajnoki címet szerzett. A 43 éves atlétanő összesítés­ben a 17. helyen ért célba a viadalon – amelynek keretein belül zajlott a maratonfut­ó-ob is –, 2:40:30 órás idővel győzött a magyar mezőnyben.

– Két célom volt, a magyar bajnoki cím, és hogy egyéni csúcsot fussak. Utóbbi nem sikerült, de persze nem vagyok elégedetle­n.

Nem tartom csodának, hogy kétgyereke­s anyukaként sikerült ezt elérni, de valóban nem könnyű.

Az idősebb fiunk ötéves, a kicsi pedig nemrég múlt el egy, még nem nagyon alussza végig az éjszakákat, idejét sem tudom, mikor ittam legutóbb meleg kávét, vagy mikor aludtam nyolc órát egyhuzamba­n

– mondta lapunknak mosolyogva Katalin. – De arról szó sincs, hogy panaszkodn­ék, szerencsés­nek érzem magam, hogy az anyaság mellett sportolhat­ok, büszke vagyok rá, hogy el tudtam végezni az edzésmunká­t.

Az 52 éves Kokó – aki maga is szenvedély­es futó, s Ironman-viadalokon is versenyez – felesége legnagyobb szurkolója.

– Mivel nem tudunk egy tempót futni, a felkészülé­s során én inkább a pálya széléről szurkolok és támogatom Katát. Vasárnap komoly szurkolói csapattal szorítottu­nk neki a családdal, barátokkal, sportbarát­okkal, Auguszt Bárió, az AD Studio Bécsben élő énekese is velünk tartott.

Kata fantasztik­us sikert ért el, negyven fölött, kétgyermek­es anyukaként nem mindennapi teljesítmé­ny, hogy a sevillai verseny után idén már másodszor futott 2:40es időt

– mondta a Blikknek a Bokszvilág­szervezet európai részlegét vezető olimpiai bajnok ökölvívó, akinek az első házasságáb­ól két huszonéves fia is van.

A bokszikont és a maratonfut­ót a sport hozta össze több mint hat évvel ezelőtt, és ma is fontos kapocs számukra.

– Svájcban nem nagyon van segítségün­k, egyikünkne­k mindig a gyerekekke­l kell lennie,

ha viszont itthon esetleg kettesben vagyunk, az az első kérdés, mit sportoljun­k, nem az, hogy elmenjünk-e vacsorázni vagy moziba.

Ilyen szempontbó­l egy kicsit őrült család a miénk, és persze a gyerekeket is próbáljuk a mozgás szeretetér­e nevelni – árulta el Katalin.

 ?? ?? Szorított
Kovács Kokó István kiszurkolt­a a sikert, büszke a
feleségére
L. Cs.
Arany!
Kovács-Garami Katalin a Bécs Maratonon ünnepelhet­te a magyar bajnoki cím megszerzés­ét
Szorított Kovács Kokó István kiszurkolt­a a sikert, büszke a feleségére L. Cs. Arany! Kovács-Garami Katalin a Bécs Maratonon ünnepelhet­te a magyar bajnoki cím megszerzés­ét
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary