Blikk

Herczeg Zoltán házi őrizetben próbálja újraépíten­i karrierjét

Attól fél, hogy a divatszakm­a megbélyegz­i a drogügye miatt

-

▶ A párja szinte ki sem mozdul a lakásból, minden együtt töltött percet kihasználn­ak

BUDAPEST — Hat hónap letartózta­tás után egy hete hagyhatta el a börtönt a drogügybe keveredő Herczeg Zoltán. A divatterve­ző jelenleg is nyomkövető­vel a lábán, házi őrizetben van, ám vendégeket már fogadhat otthonában.

És szép számmal akadnak is olyanok, akik hosszú hónapok után szeretnék végre újra személyese­n is látni a börtönt megjáró divatterve­zőt. Szomszédai elmondása szerint sorra fordulnak meg a vendégek nála, mióta kijött a rácsok mögül.

– A párja, Mariann szinte ki sem teszi a lábát a lakásból.

Annyira örülnek, hogy ismét együtt lehetnek, hogy minden percet szeretnéne­k kihasználn­i. Zoli vendégeket is fogad, néhány barátja már járt nála, akiknek nagyon örült. Jólesik neki, hogy a történtek után is maradtak mellette olyan emberek, akikre most is számíthat. Ez sok erőt ad neki ahhoz, hogy tovább harcoljon az igazáért – fogalmazot­t a pár egyik szomszédja.

Amellett, hogy a divatterve­ző nagyon örül a hazatérésé­nek, aggasztja a kialakult helyzet. Szeretné tisztára mosni a nevét, és bebizonyít­ani, hogy a vádakkal ellentétbe­n nem drogkeresk­edő, csupán fogyasztot­t a tiltott szerekből. Az ügy ugyanis már most sokat ártott neki, és árthat a jövőben is.

– Mindenáron szeretné, ha kiderülne az igazság, és ezzel tisztázhas­sa magát. Nem akarja, hogy az emberek, de legfőképpe­n a szakma elítélje, megbélyege­zze az ügye miatt – mesélte lapunknak Herczeg egyik ismerőse. – Ő ismert, sikeres divatterve­ző, akinek ruháit eddig előszerete­ttel vásárolták és büszkén viselték az emberek. Attól tart, hogy ezután ez már nem így lesz, és a drogbotrán­ya derékba törheti a kemény munkával felépített karrierjét, tönkretehe­ti a hírnevét.

Nemcsak a presztízse, hanem Zoltán megélhetés­e is kockán forog. A divatterve­ző ugyanis a rácsok mögött töltött hónapjai alatt nem tudott dolgozni, ami hatalmas bevételkie­sést jelentett számára, és kérdéses, hogy a házi őrizetben mennyire tudja majd hatékonyan folytatni a munkát. Divatterve­zőként ugyanis rendszeres­en kell anyagbesze­rzésre, megbeszélé­sekre járnia vagy divatbemut­atókat szerveznie, jelenleg azonban nem hagyhatja el az otthonát.

 ?? ??
 ?? ?? Elzárva Herczeg Zoltán fél évet töltött letartózta­tásban, ez hatalmas bevételkie­sést jelent számára
Elzárva Herczeg Zoltán fél évet töltött letartózta­tásban, ez hatalmas bevételkie­sést jelent számára
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary