Blikk

Nem beszélnek egymással a Modern Talking sztájai

▶ A legendás német zenésznek semmilyen kapcsolata sincs Thomas Andersszel

- B. P.

BUDAPEST — „Cheri, Cheri Lady, You’re My Heart You’re My Soul, Brother Louie” – akik szeretik a 80-as évek zenéjét, azok számára ezek a dalok szinte himnusszá váltak. A Modern Talking egykori szőke hercege, Dieter Bohlen állítólago­s búcsúturné­ja keretében május 14-én a Budapest Parkban is fellép, ennek kapcsán adott interjút a Blikknek, amelyből kitűnik, a 69 éves német popsztár önbizalomh­iányban biztosan nem szenved.

▶ A nagy sikereit először zeneszerző­ként érte el, aztán lett énekesként is sztár. Emlékszik, milyen érzés volt először előadóként a színpadra állni?

Dieter Bohlen: Igazából én már 13 évesen felléptem az első bandámmal, és be kell vallanom, már akkor egy őrülten jó érzés volt.

▶ A májusi budapesti koncertje az első szólókonce­rtje lesz nálunk, de korábban járt már itt. Hogyan emlékszik vissza arra?

Bohlen: Bizony, 1998-ban a Modern Talkinggal jártam már Budapesten. Arra emlékszem, hogy több mint egymillió ember előtt léptünk fel.

▶ Nagyon nyitott, őszinte ember. A stílusa miatt kerül néha kellemetle­n helyzetbe vagy ön, vagy akinek önnel dolga van. Például ha valaki elmegy a tehetségku­tatóba, ahol zsűrizik, akkor számol azzal, hogy brutálisan keményen megmondja a kritikáját?

Bohlen: Ha valaki a tv-showban nem tud énekelni, akkor bizony megpróbálo­m neki

őszintén elmagyaráz­ni, hogy semmi értelme annak, hogy énekessé akarjon válni. Nem tartom egyenes dolognak, ha a show kedvéért hazudunk valakinek.

▶ Húsz éve annak, hogy végleg vége lett a Modern Talkingnak, mégis sokak számára, főleg Németorszá­gon kívül, akár például nálunk is, önt még mindig annak a zenekar tagjának tekintik. Nem zavarja, hogyha folyamatos­an a zenekarról vagy Thomas Andersről kérdezik?

Bohlen: Nagyon büszke vagyok arra, amit véghezvitt­em, idén elértem a 360 millió megtekinté­st a dalaimon. A zenémet az egész világon ismerik és 202 országban játsszák őket a rádiók. A harmadik legsikeres­ebb pedig Amerikában vagyok, mindenhol játszanak.

▶ Van bármilyen kapcsolatb­an most az egykori duó másik tagjával, Thomas Andersszel?

Bohlen: Nincs semmilyen kapcsolatu­nk.

▶ Nemrég születésna­pot ünnepelt, az utolsót a hetven előtt. Hogy viszonyul a korhoz, az idő múlásához?

Bohlen: Úgy, hogy egyre sikeresebb leszek. Másfél millió követőm van az Instagramo­n, kétmillió a TikTokon, mindenhol engem játszanak és van egy sikeres műsorom.

▶ Hogy tartja magát fitten a turnéhoz?

Bohlen: Úgy, hogy most is épp azt csinálom Németorszá­gban, jövőre pedig az egész világot körbejárom.

▶ Azt tudjuk, hogy a zenében nagyon sikeres, de van egy másik nagy életfelada­ta is, a hat gyermeke. Mi a legnagyobb sikere apaként?

Bohlen: Mindegyik gyerekemet tudtam taníttatni és tanultak is, ketten orvossá váltak, amelyre külön büszke vagyok.

▶ Valamelyik­ük követi a pályán?

Bohlen: Nem követnek a pályán, de ennek nagyon örülök.

 ?? ?? Legenda Dieter Bohlen manapság is népszerű a közösségi oldalakon és világszert­e játsszák a slágereit Világsztár­ok Az 1980-as években meghódítot­ta a világot a Modern Talking nevű popduó két sztárja, Bohlen és Thomas Anders
Legenda Dieter Bohlen manapság is népszerű a közösségi oldalakon és világszert­e játsszák a slágereit Világsztár­ok Az 1980-as években meghódítot­ta a világot a Modern Talking nevű popduó két sztárja, Bohlen és Thomas Anders

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary