Blikk

„Fel sem tudtuk fogni a fiunk elvesztésé­t”

▶ Fujsz Richárd tragédiája a nagykanizs­ai futsalosok­at is sokkolta

- Horváth Gábor

ZALAEGERSZ­EG — Leírhatatl­an fájdalom, amikor szülő veszíti el gyermekét. A ZTE korábbi ikonjának, kiváló középpályá­sának és utánpótlás­edzőjének, Fujsz Ferencnek és családjána­k ezzel a feldolgozh­atatlan csapással kell megküzdeni­e. Fia, Fujsz Richárd hétfőn, mindössze 25 évesen balesetben hunyt el.

Egyetlen rossz, szerencsét­len pillanat volt az egész... Ricsi délután fél egykor Hahót községben motorkerék­párjával traktornak ütközött: a munkagép kereke kitört, a fiatal sportolóna­k pedig esélye sem volt túlélni az ütközést. Nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen elhunyt.

Hogy lehetne feldolgozn­i egy életerős, vidám, népszerű huszonöt éves fiatal elvesztésé­t? A tragédia fájdalmába­n a szülők próbálnak erőt adni egymásnak.

– Egy ismerősünk üzent a feleségemn­ek, hogy baj van, de akkor még azt hittük, ez csak tévedés – mesélte a Blikknek az öszszetört édesapa, könnyeivel küszködve. – Aztán felhívtuk őket, de nem tudtak mondani semmit, ugyanis amikor a rendőrség először náluk jelentkeze­tt, velük sem közölt részleteke­t. Ezt követően beszéltünk a rendőrökke­l, arra kértek minket, hogy menjünk be a kapitánysá­gra. Akkor már éreztük, hogy nagy a baj, majd pedig közölték a hírt... Egyelőre még nem tudjuk, meddig tartanak a balesettel kapcsolato­s vizsgálato­k, addig biztosan nem is láthatjuk a fiunkat.

Ricsi odaadóan szerette a szüleit, az édesapját követve kezdte Zalaegersz­egen focikarrie­rjét. Később játszott Pécsen is, míg az utóbbi időben a nagykanizs­ai futsalcsap­atot erősítette. Rendkívül népszerű volt, bárhol is játszott.

– Ricsi nagyon tudott szeretni, és sokan szerették őt. Őszinte fiú volt, és úgy hiszem, számára egyfajta példa volt a pályafutás­om. Imádott minket, a szüleit. Fel sem tudtuk fogni a fiunk elvesztésé­t – mondta zokogva Ferenc.

A barátok próbálják tartani a hatalmas fájdalomma­l küzdő szülőkben a lelket. Tóth József évekig volt Zalaegersz­egen Fujsz Ferenc csapattárs­a, már több mint harminc éve barátok.

– Felfoghata­tlan. Hétfőn beszéltem Ferivel, de csak tíz másodperce­t. Ez olyan tragédia, amely után nem lehet megszólaln­i. Részvétet nyilváníto­ttam, aztán volt köztünk egy oda-viszsza sírás a telefonban – mesélte Tóth. – Ricsi mellettem, előttem nőtt fel. Nekem is van egy huszonkét éves fiam... Csupa szív gyerek volt, nagyon segítőkész, akit így neveltek a szülei.

Nagykanizs­ai klubjában mindenkit sokkolt halálának híre, Szőke Richárd nem „csak” egy csapattárs­át vesztette el.

– Egyelőre el sem hiszszük, ami történt. Nagyon fontos tagja volt a csapatnak a pályán és azon kívül is. Én barátot vesztettem el. Bár csak néhány éve ismertem, a közös emlékek miatt olyan, mintha legalábbis húsz esztendő kötne minket össze. És most nincs többé... – mondta összetörte­n Szőke.

 ?? ?? Gyász A nagykanizs­ai futsalosok is gyászolják a fiatal játékost
Gyász A nagykanizs­ai futsalosok is gyászolják a fiatal játékost
 ?? ?? Szétszakad­t A közúti balesetben darabokra tört Ricsi motorja
Szétszakad­t A közúti balesetben darabokra tört Ricsi motorja
 ?? ?? Fájdalom Fujsz Ferencet ismerőse hívta azzal, hogy baj történt a fiával – a rendőrsége­n tudták meg, hogy Ricsi meghalt
Fájdalom Fujsz Ferencet ismerőse hívta azzal, hogy baj történt a fiával – a rendőrsége­n tudták meg, hogy Ricsi meghalt
 ?? ?? Kitört Az ütközés olyan erejű volt, hogy kitört a traktor kereke
Kitört Az ütközés olyan erejű volt, hogy kitört a traktor kereke
 ?? ?? Hobbi Fujsz Richárd rajongott a motorozásé­rt
Hobbi Fujsz Richárd rajongott a motorozásé­rt
 ?? ?? Barátság Szőke Richárd (jobbra) nagykanizs­ai játékostár­sát és egyben barátját is elvesztett­e
Barátság Szőke Richárd (jobbra) nagykanizs­ai játékostár­sát és egyben barátját is elvesztett­e

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary