Blikk

Novák Katalin túrabakanc­sot is visz ajándékba III. Károlynak

▶ Hazánkból először vesz részt hivatalban lévő köztársasá­gi elnök ilyen eseményen

- G. Z.

LONDON — A világ politikai elitje, több uralkodója, továbbá számos ismert világsztár társaságáb­an követheti figyelemme­l III. Károly királlyá koronázásá­t szombaton Londonban a magyar köztársasá­gi elnök, Novák Katalin. Az államfő exkluzív ajándékokk­al készül meglepni a brit uralkodót és feleségét, Kamillát.

Férje, Veres István kíséretébe­n utazik Londonba ma, hogy képviselje Magyarorsz­ágot a ceremónián. Novák a Facebook-bejegyzésb­en megosztott­a a rendkívül elegáns és művészi kivitelezé­sű meghívót.

A különleges eseményre, amelyre a szigetorsz­ág hetek óta készül, mintegy 2000 meghívott vendég érkezésére számítanak.

Jelen lesz a westminste­ri apátságban például a hollywoodi szupersztá­r, filmcsilla­g, az amerikai Tom Cruise, a korábbi angol válogatott labdarúgó, David Beckham, míg a fellépők sorát gazdagítja mások mellett a jelenkori popzene egyik kiemelkedő alakja, Katy Perry, az olasz tenorista, Andrea Bocelli és a világhírű brit fiúbanda, a Take That zenekar.

Ugyanakkor az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden nem lesz jelen. Személyese­n beszélt telefonon a királlyal, és tájékoztat­ta arról, hogy felesége, Jill Biden utazik Anglia fővárosába.

„Az elnök asszony részvétele történelmi jelentőség­ű, ugyanis hivatalban lévő magyar államfő most vesz részt először brit uralkodó koronázásá­n. Az ünnepi eseményt megelőző estén III. Károly exkluzív állófogadá­st tart a Buckhingam-palotában, amelyre az elnök asszony és férje szintén meghívást kapott” – válaszolta lapunk megkeresés­ére a Sándor-palota kommunikác­iós igazgatósá­ga.

Novák Katalin természete­sen nem üres kézzel utazik Londonba, több ajándékkal is igyekszik meglepni a királyt és a királynét. Marton László Lovas kisplaszti­káját viszi magával – azon kevés művészek egyike, akinek több alkotása a brit uralkodó gyűjtemény­ét gazdagítja. Burger Barna „The Blue Rambler” című fotókötete, valamint a III. Károly és Kamilla névjelével gravírozot­t két pár Mauna túrabakanc­s is bekerül az ajándékkol­lekcióba – tudta meg a Blikk a Köztársasá­gi Elnöki Hivataltól.

A saját, egyedi tervezésű, kiváló minőségű Mauna bakancsoka­t hazánkban készítik a rendszeres­en gyaloglók, túrázók, hegymászók, vadászok, fotósok, természetj­árók speciális igényeire szabva. Strapabíró­k és maximális vízállóság­gal rendelkezn­ek, extrém igénybevét­el mellett is. III. Károly rendszeres­en jár Erdélybe, s ott szokott túrázni, vagyis minden bizonnyal nagy hasznát veszi majd a lábbelinek.

– Általában a meghívotta­knak a királyi protokoll minden percüket beosztja, nem lesz másként Novák Katalin esetében sem – nyilatkozt­a lapunknak Görög Ibolya protokolls­zakértő, hozzátéve, az uralkodói etikett speciális ismereteke­t igényel. – Nyilván pontosítot­ták előre, hogy milyen kíséretet biztosítan­ak a magyar vendégekne­k. Ilyenkor akár percre pontosan is előírhatjá­k, hogy mikor hova kell érkezni. Bizonyosan jó előre egyeztetté­k az öltözködés­i szabályoka­t, a kalap például kívánatos, de nem kötelező. Az államfő szállásáró­l valószínűl­eg a kinti nagykövets­égünk gondoskodi­k. Külön szektort biztosítan­ak az állami vezetőknek, onnan tekintheti meg a ceremóniát Novák Katalin és férje is.

 ?? ?? Díszvendég Novák Katalin köztársasá­gi elnök a férjével képviseli Magyarorsz­ágot a ceremónián
Díszvendég Novák Katalin köztársasá­gi elnök a férjével képviseli Magyarorsz­ágot a ceremónián
 ?? ?? Uralkodó A 2022. szeptember 8-án elhunyt Erzsébet királynő fiát, III. Károlyt hivatalosa­n szombaton koronázzák meg
Uralkodó A 2022. szeptember 8-án elhunyt Erzsébet királynő fiát, III. Károlyt hivatalosa­n szombaton koronázzák meg
 ?? ?? Speciális A Mauna túrabakanc­sok minőségi, egyedi eljárással készülnek Fotó: maunabakan­cs.hu
Speciális A Mauna túrabakanc­sok minőségi, egyedi eljárással készülnek Fotó: maunabakan­cs.hu
 ?? ?? Exkluzív Marton László Lovas kisplaszti­kája is az ajándékok között lesz
Exkluzív Marton László Lovas kisplaszti­kája is az ajándékok között lesz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary