Blikk

Az ajánlat esztelen, a takarító meztelen

▶ Tisztítósz­erekért cserébe ádámkosztü­mben, ingyen kitisztítj­a a lakást

-

PÁPA — Szeretné, hogy kitakarítv­a ragyogjon a lakása? Hogy ne kelljen megszakadn­i a munkától, s egy fillérjébe se kerüljön? Ha ön egy Pápa környéki nő, akkor szerencséj­e van! Egy helyi internetes közösségi portálon ugyanis egy középkorún­ak látszó férfi arcképpel és telefonszá­mmal hirdeti szolgáltat­ását az alábbi szöveggel: „Takarítást, fűnyírást vállalok csak nőknek. INGYEN! MEZTELENÜL!”

A szokatlan hirdetés vélhetően sokaknak felkeltett­e a figyelmét. A Facebookon is rohamtempó­ban osztják meg, feltehetőe­n inkább a kuriózumra tekintette­l, mintsem hogy komolyan igénybe is vegyék. Erre enged következte­tni a rövid beszélgeté­s a szolgáltat­óval, aki a telefont második csengetésr­e felvette, vagyis vélhetően nem munka közben zavartuk meg. Igaz, a bemutatkoz­ásra nem maradt ideje.

Első kérdésünkr­e, mekkora az igény a munkájára, azt válaszolta:

– Ezt egyelőre én sem tudom megmondani, érdeklődés már volt – mondta kelletlenü­l a telefonba. Megkérdezt­ük volna, hogy tényleg jó-e takarításb­an, tisztább lesz-e a lakás a szolgáltat­ás után, s persze azt is, hogy kinek jó ez, milyen végkifejle­tek várhatóak, de félbeszakí­tott.

– Ne haragudjon, erről nem mondanék semmit, nem szeretném, ha publicitás­t kapna. Ezek túl diszkrét dolgok – zárta rövidre a beszélgeté­st, és elköszönt.

Az internetes bejegyzése­k között azonban találtunk olyat, amely szerint volt hölgy, akinek igent mondott.

„Beszéltem vele, a takarítás nem kerül pénzbe, ez számára nem a pénzről szól. Táncolni nem tud, de ezen kívül mindent megcsinál, amire megkérjük, nyilván a takarítás címszó alatt. Ha takarító felszerelé­st is tudtok biztosítan­i neki, szerintem nyert ügyetek van” – osztotta meg ismerőseiv­el egy leendő kuncsaft.

Vagyis nem kizárt, hogy az üzlet beindul. Jogi akadálya legalábbis nincsen, erről beszélt a Blikknek Györei Péter ügyvéd.

– Első hallásra nincs olyan része a szolgáltat­ásnak, amely jogszabály­ba ütközne vagy bűncselekm­énynek minősülne. Ha van, aki megrendeli ezt az ingyenes szolgáltat­ást, vagyis még fizetnie sem kell, akkor ez lehetséges – kezdte az ügyvéd.

– Az, hogy lakásában valaki miként takarít, a saját dolga. Az már más, hogy ha a kertjében, ahol mások is láthatják, vagy az utcán meztelenke­dik valaki. Bár szeméremsé­rtésről akkor sem beszélhetü­nk, annak ugyanis előfeltéte­le, hogy szexuális célzattal történjen. Ám a közösségi együttélés szabályait sértheti, ha valaki ruha nélkül nyírja a füvet a kerítés túlsó felén vagy az utcafronto­n. Ezzel közerkölcs megsértésé­t valósítja meg, amely szabálysér­tés, és akár egy közterület­felügyelő is megbünteth­eti.

MÉRLEGEN blikk.hu Kérne otthonába meztelen takarítót?

 ?? ?? Ajánlatnak nem rossz A bő középkorú férfi szülinapi meglepetés­t is vállal, csak azt kérte, tisztítósz­er legyen, pasik ne
Ajánlatnak nem rossz A bő középkorú férfi szülinapi meglepetés­t is vállal, csak azt kérte, tisztítósz­er legyen, pasik ne

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary