Blikk

Otthon is gyakorol az egykezes szerepre Csőre

- K. N.

BUDAPEST — Igazi kihívást jelent legújabb szerepe Csőre Gábornak, ugyanis egy félkezű embert kell alakítania, aki mániákusan szeretné megtalálni elvesztett testrészét. A színész sokat készült a karakter megformálá­sára, valójában megtapaszt­alta, menynyire nehéz így élni. A nagy kézrablás című előadást szombaton mutatják be a Thália Télikertbe­n, a darabnak Csőre Gábor a főszereplő­je. Carmichael­t játssza, aki huszonhét évvel ezelőtt elveszítet­te a bal kézfejét, és azóta az élteti, hogy megtalálja.

– A családunkb­an van egy rokon, aki egy sérülés miatt elvesztett­e az egyik kezét. Szerencsés voltam, mert belőle tudok merítkezni, viszszaeml­ékezni, amikor hozom a szerepet – kezdte lapunknak Csőre. – Ő egyébként egy fantasztik­us ember. Vízvezeték-szerelő és egy kézzel is zseniális szakember, sőt oktatta is a szakmáját. Az ő perfekcion­izmusát próbálom én is lehozni a színpadon. Róla vettem le néhány részt – mesélte a színművész, aki elárulta, sokat készült a szerepre.

– Otthon sokat gyakorolta­m az egykezes létet, mert a színpadon sok mindent kellett így csinálnom. Annyira berögződöt­t, hogy jelenleg az órámat is a jobb kezemen hordom azért, hogy emiatt se használjam a balt. Annyit elmondhato­k, nem lehet könynyű így élni.

Csőre kiemelte, a darabnak másik fontos mondanival­ója is van, hogy minden ember számára van az életében egy olyan cél, ami értelmet ad a hétköznapo­knak.

– Carmichael valamit keres, már szinte mániákusan. Van egy célja, ami mindennap hajtja előre. Valahogy mi, emberek is így működünk, mindig keresünk valamit – tette hozzá.

 ?? ?? Minta Csőre Gábor új szerepében olyan karaktert alakít, akinek csak egy keze van, egy amputált rokonának viselkedés­éből inspirálód­ott
Minta Csőre Gábor új szerepében olyan karaktert alakít, akinek csak egy keze van, egy amputált rokonának viselkedés­éből inspirálód­ott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary