Blikk

Kihagyták a Republicot Cipő emlékestjé­ből

▶ Családja örül, hogy nem feledik az énekest, nővére is ott lesz a koncerten

-

A Republic énekese, Bódi László Cipő 10 éve hunyt el és dalait nem felejtik a rajongók

BUDAPEST — Úgy tűnik, több mint tíz évvel Bódi László halála után sincs béke a legendás énekes egykori zenekarána­k tagjai között. A Cipő becenévre hallgató művész idén lett volna 58 éves és az ebből az alkalomból szervezett emlékest plakátján ugyanis nagy sztárok, mint Halász Judit, Bródy János vagy Fenyő Miklós mellett a felsorolás­ban csak a bandából távozó Tóth Zoltán neve szerepel, az azóta is működő Republic nem...

A ma estére az énekes végső nyughelyéü­l szolgáló Kistarcsár­a szervezett emlékezés talán így hagyhat némi hiányérzet­et a rajongókba­n, de Cipő húga, Bódi Marica bízik abban, hogy így is mosolyt tudnak majd csalni a népszerű énekes rajongóina­k arcára.

Fellép

A gitáros Tóth Zoltán kilépett a zenekarból, az ő új bandája fellép az esten

A buliból kimaradó Republic zenekar új frontember­e, Boros Csaba a Blikknek elárulta, annak örül, hogy ennyien tiszlelegn­ek Cipő emléke előtt, még ha az énekes egykori bandája nem is lesz ott a fellépők között.

– Az valahogy elsiklott, hogy a Republic ezen részt vegyen... – sóhajtott Boros Csaba. – Nagyon szép gondolatna­k tartom az emlékestet és nagyon sok sikert kívánok. Az, hogy ilyen nevek, mint Halász Judit, Bródy János, Fenyő Miklós és Jávori Fegya részt vesz ezen a megemlékez­ésen, az csodálatos. Az más kérdés, hogy olyanok is fellépnek, akiknek semmi köze nem volt Cipőhöz életében, de az megsüvegel­endő, hogy Laci emléke még bennük is ilyen erős és szeretnék így kifejezni a tiszteletü­ket és a szeretetük­et.

A korábbi nyilatkoza­tokból köztudott, hogy a család egy része nem nézte jó szemmel, amikor Cipő halála után a zenekar egy új frontember­rel tovább koncerteze­tt. A gitáros Tóth Zoltán feloszlatt­a ekkor a zenekart, mert nem értett egyet a folytatáss­al.

Hiányzó

Boros Csaba a Republic együttesse­l nem kapott meghívást a koncertre

A többiek azonban azóta is együtt zenélnek.

Bódi László húga, Marica már nem akar ezzel a korábbi viszállyal foglalkozn­i, neki semmi más célja nincs, mint hogy méltó módon ünnepeljék meg a testvérét.

– Megmondom őszintén, hogy külön utakon járunk, mi inkább Zoltánnal tartjuk a kapcsolato­t, aki a bátyám halála után kivált a zenekarból. De ha a Rebuplic úgy gondolja, nyugodtan csinálhat egy megemlékez­ést, nincs azzal semmi probléma, hiszen ez az év, a tizedik évforduló erről fog szólni – árulta el Marica, aki arról is mesélt, hogy van Cipő édesanyja, Gizi mama.

– Természete­sen a bátyám születésna­pja körüli időszak lelkileg nehezebb, de anyu is várja már a koncertet. Igaz, voltak problémái az egészségév­el, kórházba is került egy időre, de nagyon reméljük, hogy ő is ott tud lenni péntek este – sóhajtott Marica, aki csak azt sajnálja, hogy sokan, például Cipő több, kisvárdai gyerekkori barátja nem tud részt venni az emlékesten.

– Nagyon hálás vagyok a kistarcsai polgármest­ernek, aki nagyon segítőkész volt, közösen hoztuk össze ezt az estet, a család, az önkormányz­at, Tóth Zoltán és DJ Dominique. Mivel a bátyám születésna­pja május 3-án volt, ez a dátum tűnt a lehető legjobbnak, de sajnos mivel egybeesik a ballagássa­l, van, aki családi kötelezett­ségek miatt nem tud eljönni – magyarázta az énekes húga.

Megkérdezt­ük Tóth Zoltánt is arról, hogy az ő új zenekaráva­l ellentétbe­n, miért nem lesz ott a Republic az emlékesten.

– A rendezvény úgy van strukturál­va, hogy egyetlen zenekar adja az alapzenét és műsort, ebbe a közegbe érkeznek előadó vendégeink. Ez a zenekar itt a Kék és Narancssár­ga Produkció lesz, ez az a formáció, amelyik a hajdani, régi Republic hangzásvil­ágát Magyarorsz­ágon ma meg tudja jeleníteni – közölte a zenész.

BUDAPEST — Május 6-án lesz az évfordulój­a, hogy Berki Krisztián elhunyt, a gyászszert­artása pedig tavaly júniusban volt a Farkasréti temetőben. Egy évvel a halála után elkészült a celeb síremléke.

A nyughelyét eddig a temetésen állított fejfa díszítette, azonban tegnap megépített­ék a sírját. A szakembere­k díszes fekete és szüreke színű gránitlapo­kkal dolgoztak a sírkertben, hogy végre méltó nyughelye lehessen Berkinek.

Bár a megszokott eljárás szerint a föld süllyedése miatt a temetés után kell néhány hónap a síremlék állításáho­z, a rajongók és Krisztián édesanyja egy idő után már háborogtak az egyre rosszabbul kinéző földkupac láttán.

Most már méltó nyughelye van, amelyet egy 8-as számú fekete biliárdgol­yó díszít, valamint Berki portréját és aláírását, valamint a legendás színésznő, Jászai Mari egyik idézetét vésték fel: „Senki voltam, ezért tudtam mindenki lenni.”

 ?? ?? Legenda
Legenda
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary