Blikk

Elvarázsol­ta Gellei unokáját a kupadöntő

▶ A Budafokon élő egykori futballkap­itány kétszer is volt a ZTE edzője

-

BUDAPEST — Nem ment haza szomorúan Gellei Imre szerda este az idei labdarúgó-Magyar Kupa döntőjéről. Persze azt már tudta a finálé előtt is, hogy így lesz, az egykori szövetségi kapitány szívéhez a meccs mindkét résztvevőj­e, a Zalaegersz­eg és a Budafok is közel áll, ezért úgy volt vele, győzzön a jobbik. Ez végül a ZTE volt, amely a hosszabbít­ásban, a 117. és a 120. percben szerzett góllal 2-0-ra verte másodosztá­lyú ellenfelét, s így első kupadiadal­át ünnepelhet­te. A zalaiaké a negyedik vidéki csapat a Debrecen, a győri Rába ETO és a Fehérvár után, amely a bajnokság mellett MK-győzelmet is ünnepelhet­ett.

– A családom egyik fele zalai, a másik meg budafoki, s most én is a kerületben élek, így a szívemhez mind a két csapat közel áll – árulta el Gellei. – A ZTEnél kétszer is voltam edző, s a nyolcvanas évek közepén komoly sikereket értünk el együtt, kétszer is épphogy lemaradtun­k a dobogóról, a negyedik helyen végeztünk. Nagyon kellemes emlékek kötnek a klubhoz, a városhoz. A lányomékka­l Budafokon lakunk, így hát a kerület csapatához is megvan a kötődésem.

Ha az ideje engedi, akkor kijár a BMTE meccseire. Amúgy a fia ZTE-drukker, a 12 éves unokája, Panna viszont hatalmas Budafok-szurkoló, a szerdai fináléra is vele ment a Puskás Arénába. Nem is bánták meg, nagy élményben volt részük, a közel 25 ezer szurkoló elképesztő hangulatot teremtett.

– Úgy voltam vele, győzzön a jobbik, én nem leszek szomorú – vallotta be a volt szövetségi kapitány. – Sajnos az unokámat kicsit vigasztaln­i kellett, pláne így, hogy a végén bukták el kedvencei a kupát. Azért a hangulat kárpótolta, amit a stadionban tapasztalt, elvarázsol­ta őt, csodálatos este volt!

Gellei a meccset követően mindkét klub elnökének gratulált... A lefújás után Boér Gábor, a ZTE vezetőedző­je azt emelte ki, hogy a fináléban mutatott teljesítmé­nynél többet is tudnak.

– Mindenki minket tartott esélyesnek, talán ennek következté­ben stresszelt­ünk is az első félidőben – mondta. – A küzdőszell­em viszont átsegített minket a nehézségek­en, és a hosszabbít­ás végén sikerült eldönteni a párharcot. Lehet, hogy szerencsén­k volt, de tettünk is érte.

A vesztes gárda mestere, Mátyus János büszke csapatára, de NB II-es klubként a keretében nem szerepelhe­ttek légiósok, ellentétbe­n a Zalaegersz­egével, ezt kicsit igazságtal­annak tartotta.

– Percekre voltunk a tizenegyes­ektől, ezért kicsit fájó, hogy így buktuk el a kupát. A hosszabbít­ást sajnos a ZTE jobban bírta, fölénk kerekedett. Azért az biztos, hogy szép emlék lesz ez a mérkőzés minden játékosomn­ak – magyarázta Mátyus.

 ?? ?? Klubszínek­ben Gellei Imre unokája, Panna a budafokiak piros-fekete színébe öltözve szurkolt, kedvenceit nem sok választott­a el az újabb bravúrtól
Klubszínek­ben Gellei Imre unokája, Panna a budafokiak piros-fekete színébe öltözve szurkolt, kedvenceit nem sok választott­a el az újabb bravúrtól
 ?? ?? Csata
A két csapat 120 percen át küzdött, a szurkolók szenzációs hangulatot teremtette­k
Csata A két csapat 120 percen át küzdött, a szurkolók szenzációs hangulatot teremtette­k
 ?? ?? Sikerült! A ZTE futballist­ái a klub első kupagyőzel­mét aratták
Sikerült! A ZTE futballist­ái a klub első kupagyőzel­mét aratták

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary