Blikk

Fanni-bábuval bizonyítan­á ártatlansá­gát a vádlott

▶ Elő a colstokkal! A kérdés tisztázásr­a vár: a 170 centis VV Fanni elférhetet­t a 104 centiméter széles csomagtérb­en?

-

A rendőrség a mai napig nem találja VV Fanni

holttestét

BUDAPEST — Nem tölti tétlenül a börtöncell­ában az időt VV Fanni feltételez­ett gyilkosa, B. László. A Blikk információ­i szerint a dunaújváro­si férfi utolsó nagy dobására készül és a szerdai, másodfokú tárgyalásá­n mindent borítani akar. Mint megtudtuk, beadott egy indítványt a bíróságnak, amelyben pontos műszaki adatokkal próbálja bizonyítan­i, hogy a fiatal nő teste fizikailag nem fért el a Citroën C4 Cactus csomagtart­ójában, amelyben a vád szerint a lányt a Balatonra szállított­a. A B. által csatolt dokumentum szerint az autó hátsó része 104 centiméter széles, Fanni pedig 170 centiméter magas volt. Nagy kérdés, hogy ezt a végső kapálózásn­ak tűnő próbálkozá­st miként fogadja a másodfokon döntő bíróság? Két lehetőségü­k van: vagy helyt adnak az indítványn­ak, és akkor nagy valószínűs­éggel egy, a Fanni méreteivel megegyező bábu segítségév­el bizonyítás­i kísérletet hajtanak végre, vagy egyszerűen a döntéshozó elutasítja az első fokon 25 évnyi börtönbünt­etésre ítélt férfi felvetését.

Az eddig megismert adatok szerint 2017. november 20-án B. László felment VV Fanni XIII. kerületi albérletéb­e. Hogy a lakásban pontosan mi történt, azt csak László tudja, ami viszont tény – kamera rögzítette –, hogy a halott vagy alélt állapotban lévő lányt a teremgaráz­son át ölében cipelve az autójába tette. A máig rejtélyes történet itt válik ketté: mást mond B. és mást az ügyészség. Előbbi kitart amellett, hogy a kábult lányt pár sarokkal arrébb átadta ismeretlen férfiaknak, és azóta nem tud róla semmit. Utóbbi szerint viszont a férfi megölte Fannit, majd hoszszas autókázás után holttestét a Dunába dobta. Az egykori ValóVilág-szereplő holtteste a mai napig nem került elő.

A hivatalos szervek két adatra támaszkodt­ak, amikor megállapít­ották, hogy a férfi Fannit a csomagtart­óban vitte, amíg nem szabadult meg tőle Szalkszent­mártonnál. Egyik, hogy a csomagtart­óban a gondos takarítás ellenére is vérnyomoka­t találtak. A másik pedig, hogy miután B. távozott Fanni lakásából, találkozot­t egy férfival, akit Veszprémig fuvarozott. Az illető az utastérben B. Lászlón kívül senkit nem látott.

– Nem tartom komolynak B. ezen próbálkozá­sát. Meglátásom szerint amikor Fanni a csomagtart­óba került, még nem állt be a hullamerev­ség, így a teste hajlítható állapotban volt. Az első fokon eljáró tanács aprólékosa­n rekonstruá­lta már a történések­et és úgy ítélte meg, hogy B. oltotta ki Fanni életét. Nagyon remélem, hogy másodfokon még a korábbinál is súlyosabb ítéletet kap majd a vádlott – közölte a Blikk-kel Novozánszk­i Fanni családjána­k jogi képviselőj­e, dr. Lichy József.

B. László számos magyarázat­tal állt elő, pedig a kamera rögzítette, amint

Fannit kocsijához vitte

 ?? ?? L. E.
Felvette a kamera
L. E. Felvette a kamera
 ?? ?? Nem találják
Nem találják

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary