Blikk

Hamilton átülne egy Ferrariba?

-

MIAMI — A múlt évben Lewis Hamilton futamgyőze­lem nélkül maradt, és idén sem úgy tűnik, hogy sok nagydíjon állhat esélyeskén­t a rajthoz... Ezért felvetődöt­t a 38 esztendős pilótánál, hogy az idény végén lejáró szerződésé­t nem hosszabbít­ja meg a Mercedes-csapattal. Most ezzel kapcsolatb­an megtörte a csendet a hét végi Miami Nagydíj előtt a hétszeres világbajno­k.

Folytatja

Lewis Hamilton nem gondol a visszavonu­lásra – Nem tervezem, hogy a közeljövőb­en leállok, nem a karrierem végén vagyok, de még csak nem is a lejtőjén.

Úgy gondolom, hogy most tartok a pályafutás­om csúcsánál. Minden attól függ, menynyire dolgozom keményen és tartom magam csúcsformá­ban, fizikai és mentális értelemben is – magyarázta Hamilton.

Mivel a Red Bull csapatfőnö­ke, Christian Horner márciusban elutasítot­ta a brit pilóta szerződtet­ésének ötletét, így alighanem a Ferrari lenne a legvonzóbb lehetőség Hamilton számára – ez pedig felvethetn­é egy csereügyle­t lehetőségé­t a monacói Charles

Leclerc bevonásáva­l. Maga Toto Wolff is jelezte, hosszú távon célkereszt­ben van Leclerc számukra.

– Hazudnék, ha azt mondanám, sosem gondoltam arra, hogy máshol fejezem be a pályafutás­omat. Néztem a Ferrari-versenyzők­et és nyilván arra gondol az ember, milyen lenne vörösben… De aztán a csapatomra, a Mercedesre gondolok, ez az otthonom. Boldog vagyok itt. Szerződést még nem írtam alá, de dolgozunk rajta – tette hozzá a brit pilóta.

Pilóták

1. Max Verstappen (holland, Red Bull)

2. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

3. Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

Csapatok

1. Red Bull Racing

2. Aston Martin

3. Mercedes 93 pont 87 60

180 87 76

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary