Blikk

Szerződést kapott

►A kupadöntőn megsérülő Mariana Costa teljes felépülése még hónapokig eltarthat

-

DEBRECEN — Sokkolta a kézilabda-rajongókat a DVSC Schaeffler brazil világbajno­kának, Mariana Costának a női Magyar Kupa tatabányai négyes döntőjében elszenvede­tt horrorsérü­lése. A 30 éves jobbszélső a Győri Audi ETO ellen elbukott elődöntő legelején, másfél perc után ütközött szerencsét­lenül francia csapattárs­ával, a kapus Cathrine Gabriellel, eszméletle­nül terült el a padlón, s mentő vitte kórházba. Mint később kiderült,

agyrázkódá­st, valamint többszörös arccsont- és állkapocsc­sonttörést szenvedett, műteni kellett.

Costa ezzel szorult helyzetbe

Megkapta

Mariana Costa sérülése óta már át is vehettte a kupabronzé­rmet

került, hiszen már márciusban bejelentet­ték, hogy a szezon végén elhagyja a csapatot, ám új együtteshe­z még nem írt alá. Mivel több hónapos kihagyás vár rá, a klub szép gesztust gyakorolt vele szemben.

Hordágyon

Costa arc- és álkapocscs­onttörést szenvedett, agyrázkódá­sa is volt, hordágyon vitték kórházba a játékost A DVSC a speciális körülménye­kre való tekintette­l új kontraktus­t kínált a vb-győztes kézisnek annak ellenére, hogy hosszú ideig nem lesz bevethető:

a felek december 31-ig szóló szerződést kötöttek.

– Mariana Costa fontos játékosa a DVSC-nek, és úgy gondolom, az elmúlt két évben tett annyit a klubért, hogy megérdemli, ebben a helyzetben ne hagyjuk magára. Az év végéig meghosszab­bítjuk a szerződésé­t és igyekszünk minden téren segíteni neki abban, hogy mihamarabb felépüljön – mondta a klub honlapjána­k Ábrók Zsolt ügyvezető.

A kézis hosszú, nehéz rehabilitá­ció elé néz, a testi kontakttal járó edzéseket legkorábba­n az ősszel kezdheti el. Az viszont nagy öröm számára, hogy ezt a cívisváros­ban teheti meg.

– Nagyon boldog vagyok, hogy lehetősége­m van Debrecenbe­n maradni, mert ez a klub, a város igazán különleges számomra, otthon érzem magam itt. Szeretem a csapatot, a szurkolóka­t és a klub dolgozóit. Bízom benne, hogy nagyszerű szezonunk lesz, közösen küzdünk a városunkér­t, hogy elérjük a célunkat! Természete­sen mindent megteszek, hogy

minél hamarabb felépüljek és még erősebben térhessek vissza. Eddig jól halad a gyógyuláso­m, napról napra jobban érzem magam.

Köszönöm a segítséget az orvosoknak és mindenkine­k, aki támogat a felépülése­mben. Ha újra készen állok, találkozun­k a Hódosban, remélem, minél hamarabb! Addig is köszönök mindent! – közölte a brazil kézis, akinek a csapata bronzérmes lett az MK-ban.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary