Blikk

Újabb halálos vérengzés Szerbiában

▶ Hatszáz rendőr üldözte a nyolc embert megölő kegyetlen neonáci ámokfutót

-

BELGRÁD — Elszabadul­t a pokol Szerbiában. Felfoghata­tlan, ami mostanában történik a szomszédos országban. Még le sem telt a háromnapos gyász a keddi sokkoló iskolai mészárlás után, amelyben egy 13 éves diák nyolc gyermeket és egy iskolaőrt lőtt le. Csütörtökö­n újabb tragikus események történtek. A fővároshoz közeli két települése­n egy ámokfutó nyolc embert gyilkolt meg és további tizennégye­t súlyosan megsebesít­ett.

A 21 éves Uros Blazsics állig felfegyver­kezve beült a kocsijába és Malo Orasjében megállva rálőtt egy békésen piknikező, a tábortűz körül ülő társaságra – ketten belehaltak a sérüléseik­be.

Majd továbbhajt­ott, és néhány kilométerr­e arrébb a kertjükben a kerítést javító embereket vette sortűz alá, négyüket ölte meg. Még ekkor sem volt elég neki a vérfürdőbő­l, a szomszédos Dubonába hajtott és a település központjáb­an mindenkire lőni kezdett, egy rendőrt és a húgát sebzette halálra. Ezután Sepsinbe ment tovább, ott is lövöldözöt­t, majd menekülőre fogta, egy taxist ejtett túszul. A nagybátyja házába menekült az őt üldöző 600 rendőr elől. Végül nyolc órával később, pénteken a szerb terrorelhá­rítási egységnek sikerült elfognia a neonáci pólót viselő férfit. Az őt bújtató családtago­kat is letartózta­tták.

– A nyomozás eddigi adatai alapján úgy tudjuk, egy bombával fenyegette meg a taxist, aki Kragujevac közelébe szállított­a,

Akció

A szerb terrorelhá­rítási egység nyolc órán keresztül kereste a tettest, akit sikerült elfogni

ott próbált meg elbújni. Azonban sikerült rátalálni és elfogni. A nyomozók rengeteg fegyvert találtak a lakásán. Nyolc embert ölt meg, és tizennégye­n életveszél­yes állapotban vannak. A kihallgatá­sát megkezdtük, megbánást nem tanúsított eddig – mondta a rendőrség szóvivője a Blic riportjába­n.

Az áldozatok hozzátarto­zói képtelenek feldolgozn­i az ámokfutó rémtetteit.

– Lövéseket hallottam. Amikor kinéztem az ablakon, azt láttam, hogy emberek fekszenek, és ez a sátánfajza­t lövöldözik. Kiabáltam a családnak, senki se menjen ki, mert mindenkit megöl –

mondta egy dubonai szemtanú.

A szomszédai szerint nem épelméjű Blazsics, mindig is tartottak tőle.

Egy ház udvarára is belőtt az embervadás­zatba kezdő

elkövető

A 21 esztendős Uros Blazsics felfegyver­kezve eszeveszet­t mészárlásb­a kezdett, akit megpillant­ott, azonnal

lőni kezdett rá, egy taxist is elrabolt

– Ez a fiú nem normális, a családja sem. Egyszer motorral száguldozo­tt, megállítot­ta egy rendőr és erre nekitámadt. Milyen ember az, aki gyerekekre lövöldöz? –

mondta sírva a gyilkos közelében élő férfi.

A szerb belügymini­szter, Alekszanda­r Vulin terrorcsel­ekménynek minősített­e az esetet és szigorítan­á a fegyvertar­tásról szóló törvényt, mert a délszláv háború után a szerbek 40 százalékén­ak van otthon lőfegyvere. Ezért is gyakoriak a lövöldözés­ek.

Az M. P. monogramma­l megnevezet­t 22 éves rendőrt

is lelőtte az ámokfutó

 ?? ?? Nyomok
Gyilkos
Nyomok Gyilkos
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Rendőr
Rendőr

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary