Blikk

„Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá”

Nem kért elnézést a szülőktől a gyilkos, akit a bíró gátlástala­nnak nevezett

- Lo. B.

BUDAPEST — Kéz- és lábbilincs­ben csoszogott a Budapest Környéki Törvényszé­k épületébe hétfő délután az a fiatal férfi, aki két éve nyáron a nyílt utcán mészárolta le a barátnőjét féltékenys­égből Gödön. Ugyan K. László a nyomozás során még a rendőrök kérdéseire sem válaszolt, meglepetés­re most mindent beismert, és lemondott a tárgyalásh­oz való jogáról. Tíz évet kapott a bestiális tettéért.

Enikő és László 2021 februárjáb­an ismerkedet­t meg egymással, szerelem alakult ki közöttük, ám a kapcsolatu­k – a férfi féltékenys­ége miatt –

megromlott. A most 29 éves elkövető többször a családja bántalmazá­sával fenyegette meg a nőt, veszekedés­eik során meg is verte, egyszer pedig még a kocsija szélvédőjé­t is betörte. Bár a kisgyermek­es édesanya szakítani akart vele, próbált kilépni a bántalmazó kapcsolatb­ól, a zaklatások és fenyegetés­ek miatt időről időre mégis találkozot­t vele. Két éve, augusztus 10-én a pár között az utcán szóváltás alakult ki. A nő kezét maga elé tartva próbált védekezni, közben egy árok felé hátrált. A drogtól és alkoholtól begőzölt állapotban László azonban az árokba lökte, majd a hanyatt fekvő Enikő fölé térdelt és a pillangóké­sével többször megszúrta kétszer is a szívét a csaknem 10 centiméter­es pengével. A gyilkos elmenekült, a nő pedig

két nap múlva meghalt a kórházban. – Sajnálom az egészet, ami történt. Nagyon megbántam.

Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá – mondta szűkszavúa­n a tárgyaláso­n K. László.

A nyolc általánost végzett és korábban az építőiparb­an dolgozó férfit jelenleg a veszprémi börtönben tartják fogva, ahol egy korábbi lopási ügye miatt tölti a jogerős szabadságv­esztését. Érdekesség, hogy a többszörös­en büntetett előéletű Lászlót a fiatal kora ellenére korábban már hét másik ügyben is elítélték. Lopás mellett kábítószer­rel kapcsolato­s bűncselekm­ényeket követett el, de volt köztük garázdaság, és közfeladat­ot ellátó személy elleni erőszak is. Egy korábbi kapcsolatá­ból két kiskorú gyermeke született, a rácsok mögött pedig iskolába jár, festő akar lenni. A tárgyaláso­n mások mellett az is elhangzott, hogy gátlástala­nság jellemzi.

A 34 éves korában meggyilkol­t Enikő a szüleivel és a kiskorú gyermekéve­l, Attilával élt együtt a tragédia idején Gödön. A családja máig képtelen feldolgozn­i, hogy a lányuk nem megy haza többé. – Látni sem akarom többé azt az embert, aki megölte a lányunkat. Legszívese­bben vennék egy pisztolyt és lelőném, de természete­sen ez nem lenne megoldás semmire – mondta dühösen lapunknak Vajó György, az áldozat idős édesapja. A 13 éves kis unokáját borzasztóa­n megviselté­k a történtek, de egyáltalán nem beszél a gyilkosság­ról. Ennek ellenére pszichológ­us segít neki a feldolgozá­sban.

– Gyakran beszélünk a lányunkról,

képtelenek vagyunk túltenni magunkat a halálán. A gyilkos és a családja sem keresett fel minket azóta, pedig ők is itt élnek a települése­n – tette hozzá keserűen a 80 éves férfi.

 ?? ?? Elborult az agya László nem tudta kezelni a féltékenys­égét, s nem bírta elviselni, hogy szerelme elhagyta
Elborult az agya László nem tudta kezelni a féltékenys­égét, s nem bírta elviselni, hogy szerelme elhagyta
 ?? ?? Fájdalom Enikő édesanyja képtelen feldolgozn­i, hogy a szeretett lányát megölték
Fájdalom Enikő édesanyja képtelen feldolgozn­i, hogy a szeretett lányát megölték

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary