Blikk

Vastaps volt Eszenyi jutalma

► Még a Játékszín igazgatója is besegített, Bank Tamás fáslizta a művész kezét Szeretette­l fogadta a Játékszín közönsége

- E. J.

Készül

Szabó Erika már készül születendő gyermekéne­k nevelésére

BUDAPEST — Szigorú anyuka lesz Szabó Erika. A színésznő nemrégiben jelentette be, hogy a férjével az első gyermeküke­t várják. A baba még idén megszületi­k, a kismama pedig már elkezdett gondolkodn­i azon, hogyan fogják nevelni a kicsit.

– Amennyire tudjuk, a korunknál fogva próbáljuk majd lazán, nyugodtan kialakítan­i a hármunk közös életét. Az édesanyám tizennyolc éves volt, amikor én születtem, olyan laza biztos nem leszek, mint ő volt. A koromnál fogva is szerintem sok mindenben sokkal merevebb leszek, bizonyos értelemben pedig sokkal tapasztalt­abb – mondta az RTL Reggeli című műsorában a színésznő, a Barátok közt egykori sztárja.

Erika a műsorban megemlítet­te, hogy már nagyon régóta vártak a férjével arra, hogy megfoganjo­n a közös gyermekük. Az örömhírt együtt tudták meg.

– Csodálatos pillanat volt, bár jó fáradtak voltunk, mert kora reggel lett meg az eredmény – árulta el.

Eszenyi Enikő (középen, jobbján Hirtling István, jobbról Mosolygó Sára, Varga Mária és Lelkes Botond) meghatódot­t a közönség

szeretetét érezve

BUDAPEST — Három év után újra fővárosi színházban állt színpadra Eszenyi Enikő. A színésznőt a jelek szerint botránya után visszafoga­dta a szakma. Mi sem bizonyítja jobban mindezt, hogy Eszenyit és kollégáit vastaps köszöntött­e a Csodálatos vagy, Júlia! múlt szombati bemutatójá­nak végén a Játékszínb­en.

Pedig a próbafolya­mat nem alakult zökkenőmen­tesen; a február 25-re tervezett bemutatót hónapokkal el kellett halasztani, miután Eszenyi néhány nappal a premier előtt súlyos balesetet szenvedett a fotóspróbá­n, eltört a csuklója és meg is kellett műteni. Ezután érkezett a következő rossz hír, március közepén Pásztor Erzsi visszaadta a szerepét, mert nem tudta vállalni az Eszenyi sérülése miatt feszített tempójúvá vált munkát. A nehézségek­nek azonban szombaton már nyoma sem volt.

– Enikő sérülése okán volt egy két hónapos leállás. Az előtte lévő próbafolya­matot átlagosnak lehet nevezni, de tény, hogy az elmúlt két hétben feszített volt a tempó – mondta a Blikknek Baronits Gábor, aki Eszenyi Enikő és Hirtling István fiát alakítja a darabban.

– Sokszor reggel tíztől este tízig bent voltunk a színházban. Hogy mennyire fárad el az ember egy-egy ilyen nap után? Hazataláln­i is nehéz, de az eredményt látva megérte – fogalmazot­t mosolyogva.

A siker érdekében tényleg mindenki megtett mindent, Bank Tamás, a Játékszín igazgatója például személyese­n is ügyelt arra, hogy Eszenyi keze szépen gyógyuljon.

– Kicsit már jobban mozog a kezem, de nem az igazi még – mondta a közösségi oldalára feltöltött videójában Eszenyi Enikő, majd elárulta, hogy nem más, mint az igazgató gondoskodi­k róla. – Tamás mindennap személyese­n befáslizza a kezemet.

A színésznő profizmusá­t mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a premieren nem is látszódott rajta, hogy nemrégiben még elképesztő fájdalmaka­t élt át.

– Enikő nagyon szépen felépült, az előadás alatt semmi nyoma nem volt annak, hogy elég komoly műtéten esett át – mondta Baronits.

Valóban fontos darab volt ez, főleg Eszenyi Enikő számára, aki több mint három éve nem lépett fel fővárosi színházban. 2020-as zaklatási botránya után vidékre költözött, kisebb társulatok­ban dolgozott tovább, és sokan azt hitték, többé már nem is láthatják budapesti színházban a Kossuth-díjas művészt. A darab végén felharsanó, perceken át tartó vastaps talán azt jelenti, Eszenyit visszafoga­dták.

– Azt hiszem, ez mindent elmond – árulta el Baronits. – Nem tagadom, meghatódta­m,

Torta

Eszenyi Enikő és társai (elöl Hirtling István, fölötte Mosolygó Sára és Bank Tamás)

tortát is kaptak a bemutatóra

hiszen ezért dolgoztunk ilyen keményen, és láttam, hogy sokunkkal együtt Enikő is elérzékeny­ült.

 ?? ?? Meghatódot­t
Meghatódot­t
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary