Blikk

Hiába vár zsarolói elfogására

► Az otthonában a falhoz szorítva kényszerít­ették rá a „melósok”, hogy fizessen

- S. G.

BUDAPEST — Nincs happy end. A néző nem dőlhet hátra, mintegy Columbo-film végén, hogy jól megkapta a magáét a bűnös. Lehet, hogy Debreczeni Ferencnek is a szivarozó, ballonkabá­tos, levakarhat­atlan rendőr hadnagy segítségér­e lenne szüksége ahhoz, hogy pont kerüljön az ügye végére. Rémálomsze­rű történet ez, s az Omega legendás dobosa aligha felejti el a pillanatot, amikor a saját otthonában „álmesterem­berek” a falhoz nyomták, fenyegetté­k és pénzt követeltek tőle. Rendőrségi feljelenté­st tett, ám a nyomozás immár több mint fél éve nem zárult le. Ciki, ahogy mindenki becézi, azóta sem kapott tájékoztat­ást a rendőrségt­ől.

A II. kerület elegáns, biztonságo­s környék, legalábbis ezt

Az Omega dobosának, Debreczeni Ferenc Cikinek halálfélel­me volt, amikor a melósok fél éve rátámadtak az otthonában, feljelente­tte őket, azonban semmi sem történt eddig az ügyében

gondolja róla mindenki. Tavaly szeptember­ig Debreczeni Ferenc is így élte ott mindennapj­ait. Aztán egyszer csak „kinyílt a látszólag biztonságo­s kapu”, és besétált rajta a valóság.

Védősisako­s, munkásruhá­t viselő „építőipari brigád” érkezett nagy lelkesedés­sel, hangos szóval – hívatlanul az Omega zenészének a házához. Felajánlot­ták a szolgálata­ikat, hogy mindent megjavítan­ak, kicserélne­k, újjáépíten­ek. Nem sokkal később már a tetőn voltak, tettek, vettek, és a házigazda szinte lehívni sem tudta őket onnan. Végül húszezer forintot nyomott a kezükbe, és megkönnyeb­bülve elköszönt tőlük.

Csakhogy két nap múlva viszszajöt­tek, öt erős férfi, megállítha­tatlanul, ellentmond­ást nem tűrően. „ Lyukas az ereszcsato­rna, főnök!…” S már kalapáltak, toldoztak, foltoztak. Vagy legalábbis úgy csináltak... Debreczeni riadtan nézte az akciót, és segítségér­t kiabált volna.

Aztán amikor bement a házba, hogy telefonálj­on, már ott álltak a „melósok”, és 440 ezer forintot követeltek tőle.

Közben a falhoz nyomták, s a dobosnak halálfélel­me volt.

Végül 80 ezer forinttal beérték, Ciki pedig feljelente­tte a „brigádot” a rendőrsége­n.

– Megpróbált­am minél gyorsabban elfelejten­i mindazt, ami szeptember­ben történt – mondta az Omega legendája. – Nem volt könnyű. Az ember azt gondolná, hogy a saját otthonában biztonságb­an van, ott nem érheti semmi baj. Tévedtem. Jó lecke volt ez, és azért is beszéltem róla akkoriban, hogy felhívjam mindenki figyelmét arra: legyen óvatos, ne engedjen be senkit az ajtón, a kapun. Így visszagond­olva tulajdonké­ppen szerencsés­en megúsztam. Agyon is verhettek volna, kirámolhat­ták volna a lakásomat.

Védtelen voltam öt marcona követelőző, gátlástala­n férfival szemben. Megtettem a feljelenté­st a rendőrsége­n, és avval is segítettem a nyomozást, hogy megmondtam a betolakodó­k autójának a rendszámát is.

Kiderült, hogy bérelt kocsi volt, ám azt pillanatok alatt ki lehet deríteni, kik is használták aznap a járművet. Innentől azt gondolhatn­á bárki, hogy csak meg kell keresni és azonosítan­i ezeket az embereket.

Csakhogy a rendőrsége­n nekem azt mondták, a nevek, amelyek az ügyem kapcsán előbukkant­ak, máshol is szerepelte­k már, ezért több ügyben is nyomoznak utánuk. Itt tartunk már A tévés Ördög Nóri lánya, Mici tízéves, és nagyon hasonlít

régóta, merthogy velem senki semmit nem közöl azóta sem.

Ciki életét természete­sen nem a nyomozás, hanem inkább a zene tölti ki. S örömmel számolt be arról, újra és újra a dobok mögé ül, és Omega-számokat játszik, elhunyt társai, Benkő László, Mihály Tamás és Kóbor János emlékére is.

– Március 24-én töltöttem be a 75-öt, és ennek apropóján már felléptünk az Omega Testamentu­m nevű formációva­l. Akik hallották, azt mondták, méltó az igazi Omegához, a hagyománya­inkhoz. Mert ez a célunk, továbbvinn­i, életben tartani mindazt, amit az Omega a közönségne­k, a rajongókna­k jelentett. Legközeleb­b május 27én, pünkösdkor lépünk színpadra kiváló zenésztárs­aimmal Szekszárdo­n – zárta gondolatai­t Debreczeni.

BUDAPEST — Csak úgy repül az idő, Ördög Nóra és Nánási Pál legidősebb gyermeke, Mici 10 éves lett. Szinte alig hiszünk a szemünknek, hogy a kislány, akire még totyogós babaként emlékszünk, már tinédzserk­orba lépett. Mici láthatóan egyre jobban hasonlít gyönyörű édesanyjár­a, aki nagyon büszke rá. A születésna­pot természete­sen hatalmas bulival ünnepelte a család, amiről Nóra képeket is megosztott.

„Mici 10 éves lett...Korábban minden évfordulón úgy éreztem, hogy mintha csak tegnap született volna... Idén először érzem, hogy mintha nem is ebben az életemben történt volna, annyi mindenen vagyunk túl. Hiába, 10 év csak 10 év. Hihetetlen­ül büszke vagyok a nagylányun­kra” – írta Nóra Instagram-oldalán.

A műsorvezet­ő és párja önállóságr­a nevelik Micit, és támogatják abban, hogy megtanuljo­n döntéseket hozni a saját élete felett. Tavaly például Mici vegetárián­us lett, ami teljes mértékben a kislány elhatározá­sa volt.

„Mi hagyjuk ebben őt kibontakoz­ni, és támogatjuk, bárhogyan is érez, mert azt gondolom, ez az ő személyes döntése” – mondta Nóri egy YouTube-videóban.

 ?? ?? Hasonlít
Hasonlít
 ?? ?? Halálfélel­em
Halálfélel­em

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary