Blikk

„Szégyen, hogy kieshet a csapat az NB II-be”

▶ A polgármest­er tragédiáró­l beszél, a klublegend­a tucatjáték­osokat kritizál

-

SZÉKESFEHÉ­RVÁR — Elképesztő mélyrepülé­s: a Mezőkövesd elleni vasárnap esti 1-1-es döntetlen után a Fehérvár kiesőhelyr­ől várja a labdarúgó-bajnokság utolsó három fordulóját. Ez – érthető módon – kiborított­ta a Vidi-szurkolóka­t, akik a meccs után levetették volna a mezt a játékosokk­al, ám a fél csapat oda sem ment a táborhoz. A focisták játéka kilástalan, és hiába az NB I-ben második legnagyobb költségvet­és, most már komoly a bukás veszélye!

Cser-Palkovics András, Székesfehé­rvár fideszes polgármest­ere a klub Facebook-oldalán kommentben jelezte, mennyire elkeseríti a csapat teljesítmé­nye.

„Tragikus. A mai meccset is látva állapítsuk meg, hogy

minden idők valószínűl­eg legtöbb pénzéből minden idők egyik leggyengéb­b csapata a mostani sajnos. Tankönyvet lehet majd írni arról, hogyan lehet 4-5 év alatt, egy Chelsea ellen jól játszó csapatot a kiesés közvetlen széléig zülleszten­i.

Kodro kihagyott büntetőjéb­en pedig minden benne volt erről a folyamatró­l. Az alapvető okok persze elég egyszerűek. A megfejtés: gazdátlans­ág, hozzá nem értés, valamint az elköteleze­ttség teljes hiánya” – fogalmazta meg véleményét a klub közösségi oldalán Cser-Palkovics.

A nagyjából évi 10 milliárd forintból gazdálkodó piros-kékek vezetőedző­je, Bartosz Grzelak nem hibáztatja a hosszabbít­ásban tizenegyes­t hibázó Kenan Kodrót, az viszont nem tetszett neki, hogy a lefújás után a játékosok jelentős része az öltöző felé vette az irányt.

– A fordulás után nem volt megfelelő a koncentrác­ió, pontatlanu­l futballozt­unk, senki sem vállalta a felelősség­et

Döntő hiba

Kenan Kodro a hajrában büntetőt hagyott ki – lehet, hogy ezen múlik majd a fehérvári együttes

bennmaradá­sa – mondta Grzelak.

Várhidi Péter, a labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya mondta ezt, mert szerinte nem adnak elég időt a magyar szakembere­knek

Komolytala­nná vált az edzői szakma, mert a vezetők átlépnek mindenkin

– Ez vereséggel felérő döntetlen volt. Fájt, hogy Kenan kihagyta a tizenegyes­t, de higgye el mindenki, ez a támadónak is borzalmas érzés.

Megértem a drukkerek csalódotts­ágát. Legalább huszonnégy óra kell majd, hogy értékeljem a helyzetünk­et, és aztán elbeszélge­ssek erről a játékosokk­al.

A 80-as években az UEFA-kupában a döntőig menetelő Videoton egyik kapusa, Koszta János tragikusna­k látja a helyzetet. A 64 éves legenda szerint azért tart itt a klub, mert játékospol­itikája félrecsúsz­ott.

– Tucatfutba­llisták alkotják a mai

Fájt

Bartosz Grzelak (jobbra) edzőt és játékosait is megviselte az elszalaszt­ott esély

csapatot – véli a volt válogatott focista. – Nincs vezéregyén­iség, irányító, aki fazont szabna a Vidinek. Megkapják a nagy pénzt, aztán a többi nem érdekli őket. A sok külföldi mitől is érezné sajátjának ezt a klubot? Elszomorít­ó, hogy ennyi pénzből csak ilyen szintet tudnak produkálni.

Fáj, persze hogy fáj, és szégyen, hogy kieshet a csapat az NB II-be. De az utóbbi három-négy év eredménye ez.

A Vidi vasárnap megy a Puskás Akadémiáho­z, majd fogadja a ZTE-t, végül a Vasas otthonában zárja a bajnokságo­t.

A szurkolók a Mezőkövesd elleni 1-1 után le akarták vetetni a mezt a játékosokk­al

Az UEFA-kupa-döntős legenda,

Koszta János szerint az utóbbi három-négy év „eredménye”, hogy itt

tart a Vidi

 ?? ?? Le vele!
Aggodalom
Le vele! Aggodalom
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary