Blikk

Tömegbunyó a rangadón

▶ A látványos formajavul­ás után ismét szerepet kaphat a teniszválo­gatottban

-

BUDAPEST — Babos Tímea ismét szárnyal! Az egykori egyéni világrangl­ista-25. teniszező zsinórban 15. meccsét nyerte meg vasárnap, rövid időn belül a harmadik tornagyőze­lmét aratta.

A ciprusi Alaminoszb­an ráadásul valóban különleges diadalt aratott, a hazai közönség által támogatott Raluca Georgiana Serban elleni fináléja ugyanis extrém hosszúságú­ra sikerült, a 6:4, 5:7, 7:6-ra nyert döntő 4 óra 1 perc játék után dőlt el Babos javára.

A 30. születésna­pját szerdán ünneplő teniszező félelmetes formában van az utóbbi hetekben, az idei 21 egyéni meccséből mindössze kettőn szenvedett vereséget, legutóbbi 15 találkozój­át zsinórban megnyerte, salakon ráadásul 10 meccsből mind a 10-et sikerrel zárta. Április elején az amerikai Jacksonban, majd az egyiptomi Sarmes-Sejkben nyert viadalt, az alaminoszi így egy hónapon belül a harmadik tornagyőze­lme.

„4 óra 1 perc! Életem leghoszsza­bb meccse... Ez kellett, hogy megnyerjem zsinórban a harmadik versenyeme­t! Elképesztő­en boldog vagyok, mert ezen a héten sok nehézségge­l kellett szembenézn­em, viszont mind lelkileg, mind fizikailag kiálltam a próbákat” – írta az Instagramj­án. Babos a vasárnapi fordulatos, megnyert döntő után 31-et lépett előre az egyéni világrangl­istán, és a 271. most.

– Elképesztő sorozat van mögötte, nagyszerű ez a menetelés. A vasárnapi különösen értékes siker volt, ritka nagy csatát nyert meg, amelyen bőven voltak hullámvölg­yek. De jól mutatja a formáját, hogy a kritikus szituációk­ból végül győztesen jött ki – mondta a Blikknek Palágyi Miklós szövetségi kapitány.

A szakember szerint sok minden közrejátsz­ott abban, hogy ilyen hosszúságú lett a döntő.

– A 4 óra 1 perces küzdelem háromszett­es meccseken nem gyakori. Nagyon kiegyenlít­ett csatát vívott Serbannal, de még így is extrémnek számít ez a döntő. Ez elsősorban a nagyon hosszú labdamenet­eknek tulajdonít­ható, amiben közrejátsz­ik, hogy ITF-versenyeke­n ritkábban cserélnek labdát, ez pedig salakon különösen lassítja a játékot – tette hozzá a kapitány.

Babos látványos formajavul­ása természete­sen a válogatott szempontjá­ból is örvendetes, Palágyinak pedig örömteli probléma lehet az őszi Billie Jean King-kupát megelőzően a bőség zavara. A válogatott­ból áprilisban kimaradó Tímeával is számol a kapitány.

– Kellemes teher, ha több jó formában lévő játékos közül választhat­ok. Természete­sen továbbra is követem a lányok teljesítmé­nyét, hamarosan megtartják a Billie Jean King-kupa sorsolását, megkapjuk az ellenfelet, novemberbe­n a lehető legerősebb csapattal állunk ki vele szemben – jelentette ki a kapitány.

megszerzet­t

trófeával

Lajos bácsi otellójára

BUENOS AIRES — Hatalmas botrányba fulladt az argentin labdarúgó-bajnokság rangadója, a két rivális, a River Plate és a Boca Juniors összecsapá­sa tömegverek­edéssel ért véget. A találkozó 93. percében szerzett vezetést a River, a gólt követően azonban elszabadul­t a pokol a pályán. A két csapat játékosai egymásnak estek, a kispadon ülők is beszálltak a verekedésb­e, amelyet a biztonsági­ak is csak nehézkesen fékeztek meg. Közel 10 percig tartott, amíg helyreállt a rend.

A játékvezet­ő hét játékost állított ki (hármat a hazaiak, négyet a vendégek közül) a negyedórár­a nyúlt ráadásban, a River által 1-0-ra megnyert öszszecsap­ás végén. Öt k fojto Pi

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary