Blikk

Nem akarják, hogy magyaros csapat nyerjen

▶ Kalmár Zsolt szerint nem csak tizenegy ellenfélle­l küzdöttek a focipályán

-

Kalmár Zsolt és társai erősen vitatható bírói döntések után vesztették el esélyüket

az aranyéremr­e

DUNASZERDA­HELY — Álom maradt a bajnoki cím Kalmár Zsolt és a DAC számára, miután a dunaszerda­helyi futballcsa­pat a szlovák liga felsőházi rájátszásá­nak 8. fordulójáb­an 3-2-re elbukta a Slovan Bratislava elleni rangadót. A felvidékie­k magyar csapatkapi­tánya a fájó hazai vereség után kifakadt: úgy érzi, egyesek nem szeretnék, hogy ők legyenek a bajnokok.

Az élvonal magyar csapatakén­t is emlegetett DAC győzelme esetén megelőzte volna az első fővárosi gárdát,

a 95. percben azonban a Slovan vitte el a három pontot egy büntetővel, amely után egymásnak is estek a pályán a játékosok. Két körrel a vége előtt így öt pont a hátrány, lényegében eldőlt, zsinórban ötödször végeznek az élen a pozsonyiak. Kalmárék egy elmaradt büntetőt kértek számon a bírón, de a 31-szeres magyar válogatott focista szerint a mezőnyben is folyamatos­an a kárukra tévedett a spori.

– Nem tizenegy emberrel kellett megküzdenü­nk a pályán, erre nem lehet mentálisan

Elmaradt

Lucas Lovat (balra) kinyújtott karjára pattant a labda a 16-oson belül, de elmaradt a büntető felkészüln­i. Egyesek nem akarják, hogy egy ilyen csapat legyen a bajnok, mint a miénk A meccs végén majdnem összeverek­edett

egymással a két csapat

– A legfurcsáb­b számomra az volt, hogy amikor a VAR kihívta a játékvezet­őt, a közvetítés alapján pont azt a kameraállá­st nem játszották be neki, amiből egyértelmű volt, hogy kezezés történt. A szabályok szerint minden olyan felvételt meg kell mutatni, ami segítheti a játékvezet­őt az ítélethoza­talban, ez valóban felveti, hogy nem teljesen a protokolln­ak megfelelőe­n jártak el a videószobá­ban. Azokból a felvételek­ből, amiket láthatott a szlovák sporttárs, én sem mondtam

– mondta a 27 éves futballist­a, aki 2017 óta erősíti a DAC-ot, s azóta két-két ezüst- és bronzérmet szerzett a gárdával.

Kalmár szerint máshogy alakult volna a meccs, ha 1-1-nél büntetőt kapnak Lucas Lovat kezezése után. Az egykori FIFA-játékvezet­ő Szabó Zsolt szerint Nem érezte is tizenegyes járt volna a DAC-nak, hiszen a labda a vendégjáté­kos kinyújtott karjában akadt el.

Telek András szlovákiai légiósként nem érzett magyarelle­nességet

volna meg biztosan, hogy tizenegyes jár a DAC-nak – magyarázta lapunknak Szabó.

Azt persze nem állíthatju­k, hogy a felvidéki csapat ellen szándékosa­n fújnak a bírók, ami tény, hogy Kalmárék továbbra is csak álmodhatna­k a bajnoki címről. Ami viszont a korábbi ferencváro­si ikonnak,

Telek Andrásnak 1997ben és 1998ban is sikerült az 1. FC Kosice tagjaként.

– A mi helyzetünk más volt azért, éreztük, toronymaga­san a legjobb kerettel rendelkezü­nk, és megnyerjük a bajnokságo­t. A Slovan akkor nem is volt ilyen jó, a Trnava volt a riválisunk. Mivel tisztában voltunk azzal, hogy erősebbek vagyunk mindenkiné­l, a labda pedig leginkább nálunk volt a meccseinke­n, nem tudtak „agyonnyomn­i” a játékvezet­ők sem, de nem is emlékszem, hogy különösebb problémáin­k lettek volna velük – emlékezett vissza a kassaiak korábbi védője.

Hiba

Szabó Zsolt szerint hibázott a szlovák bíró, amikor nem ítélt 11-est a DACnak

 ?? ?? Ez fájt
Ez fájt
 ?? ?? Indulatok
Indulatok
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary