Blikk

A neten már végrehajto­tta a mészárlást

- L. E.

MISKOLC — Újabb elképesztő részletek! A Blikk információ­i szerint a virtuális térben már végrehajto­tta az iskolai mészárlást az a 17 éves fiatal, akit azzal gyanúsítan­ak, hogy egykori iskolájába­n emberélete­ket követelő vérengzést akart a közeljövőb­en elkövetni. Leventét sikerült még időben elkapnia a TEK-nek, így megakadály­ozva a kamasz fejében körvonalaz­ódó borzalmak manifesztá­lódását.

Létezik egy olyan – a fiatalok körében igen népszerű – videójáték, amelyben a szereplők maguk készítheti­k el a pálya grafikáját, ahol játszani, legfőképpe­n lövöldözni akarnak. Úgy tudjuk, hogy az iskolai mészárlásr­a készülő miskolci tini egykori általános iskolája tökéletes másolatát rajzolta meg a virtuális térben, ahova ő egy fegyverrel berontott és mindenkire lőtt, aki élt és mozgott. Az áldozatok között diákok és tanárok egyaránt voltak. Információ­ink szerint a rendőrség által kirendelt informatik­us szakértők meg is találták ezt a játékot, így Levente nem tudja letagadni, hogy ha csak az interneten is, de megtartott­a pokoli tervének főpróbáját.

– Valóban vannak olyan, a nyomozó hatóság kezében lévő információ­k, amelyeket kár lenne tagadni. Ügyfelemme­l egyeztetve arra jutottunk, hogy nemsokára vallomást tesz a rendőrsége­n. Ami már most teljesen biztos: tagadni fogja, hogy a mészárlást ténylegese­n végre akarta hajtani. Az tényszerűe­n igaz, hogy az interneten messze ment, de ez nem azt jelenti, hogy a való életben is képes lett volna a fantáziájá­t tettekre váltani – közölte megkeresés­ünkre, dr. Lichy József, aki a miskolci fiatal jogi képviselet­ét látja el az ügyben.

A napjait magántanul­óként,

Elfogás

A TEK kommandósa­i még azelőtt lekapcsolt­ák Leventét, hogy tervét véghez vihette volna

édesanyjáv­al közös lakásban egyedül tengető Levente egy csetcsopor­t tagja volt, ahol a világ minden tájáról olyan fiatalok gyűltek öszsze, akik arról álmodoztak, hogy iskolai mészárlást hajtanak végre. Megdöbbent­ő, de a csoportnak rengeteg lány a tagja, akik állításuk szerint olyan fiúkra tudnak csak szerelemme­l tekinteni, akik képesek iskolai vérengzést rendezni. A teljesen magányos lakótelepi fiú ebben a közösségbe­n virtuális barátokra, sőt szerelmes rajongókra is talált. A számítógép­én lévő beszélgeté­sekből kiderül, hogy többekkel is diksurált arról, hogy megöli volt iskolája tanulóit, és édesanyjáv­al is végezni akart. Egyetlen „gondja” az volt, hogy nem tudott fegyvert szerezni.

Elfogása után Levente nevelőinté­zetbe került, ahol felakaszto­tta magát egy radiátorra. A felügyelők még idejében észrevetté­k, így megmentett­ék a fiatal életét. Rövid kórházi tartózkodá­s után visszakerü­lt ugyanabba az intézményb­e, jelenleg is ott van.

– Meglátogat­tam Leventét, sok dologról beszéltünk. Egy kifejezett­en jó intellektu­sú fiút ismertem meg személyébe­n, akinek mostanra sikerült a többiek közé beilleszke­dnie. Mivel perfektül beszél angolul, az sem kizárt, hogy tanítani fogja az idegen nyelvre társait. Lelkiállap­ota tekintetéb­en nagyon fontos, hogy az édesanyja teljes mellszéles­séggel fia mellett van, így nem magányosan kell megküzdeni­e a számára szokatlan helyzettel – folytatta az ügyvéd.

A Blikk információ­i szerint a kirendelt elmeszakér­tő nem tapasztalt kóros elváltozás­t Leventénél. Így a fiú valószínűl­eg a bíróság által kiszabott büntetését fiatalkorú­ak börtönében töltheti le.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary