Blikk

Tamás gólt lőtt, miután majdnem meghalt a pályán

▶ A futballbír­ó mentette meg a húszéves játékos életét a Gönc–Sátoraljaú­jhely meccsen

- L. Cs.

GÖNC — Ijesztő jelenetek játszódtak le a vasárnapi Gönc–Sátoraljaú­jhely Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztályú mérkőzésen, miután eszméletét vesztette a vendégek játékosa, Dienes Tamás. A focista életét a játékvezet­ő hősies és szakszerű közbelépés­e mentette meg, Belicza Jánosnak hála, nem lett nagy baj. Sőt, a 20 éves Tamás csodával határos módon később még a játékot is folytatta, s gólt szerzett a végül 5-0-ra megnyert meccsen.

A találkozó 42. percében, szabályos szerelés után esett el a sátoraljaú­jhelyi labdarúgó, feje pedig a szemből jövő ellenfél játékos térdével ütközött, majd Tamás az állára zuhant. Megpróbált felállni, de elájult, a bíró azonnal a segítségér­e sietett.

– Szerencsér­e a közelben voltam egy hazai játékossal, aki rögtön jelezte, hogy nagy a baj. Azonnal odaléptem és stabil oldalfekvé­sbe helyeztem. Azt tanították, hogy

Közbelépet­t

Dienes Tamás hálás a játékvezet­őnek, mivel nem esett baja, így az érettségi vizsgájára is elmehetett Belicza János oldalfekvé­sbe helyezte a futballist­át és kihúzta Tamás nyelvét

de szerencsér­e több játékos is a segítségem­re volt! A legfontosa­bb, hogy a fiatal focista rendben van és nem történt maradandó baja – idézte fel lapunknak az ijesztő pillanatok­at Belicza János, a Cigánd SE klubigazga­tója, aki évek óta vezet meccseket bíróként.

Tamás – akinek a 18 éves öcscse, László védte a vendégek kapuját – néhány perccel később, segítségge­l el tudta hagyni a pályát. A vendégek stábja megvizsgál­ta, s mivel a fiú jól érezte magát, folytatni akarta a játékot. A második félidőben saját felelősség­ére futott ki a gyepre, s ha már ott volt, csapata ötödik gólját is megszerezt­e.

– Arra emlékszem, hogy nem tudtam a kezemet magam elé rakni, és valakinek a térdével ütközött az állkapcsom. Amikor feleszmélt­em, a lábam és a fejem is meg

Mehetett érettségiz­ni

volt emelve, oldalra voltam döntve, a számba nyúlkáltak.

Az öcsém mellett a kisebbik tesóm, a barátnőm és több barátom is kint volt a meccsen, azt mondják, nem volt egy szép látvány... De mivel egy jó hangulatú meccs volt, amin győzni akartunk, nem szerettem volna lemenni a pályáról. Mondtam az edzőimnek, ha rosszul érzem magamat, lejövök, de hála istennek, nem volt semmi gond – mesélte lapunknak Dienes Tamás, akit kedden a matematika érettségi után értünk el. – Nagyon hálás vagyok a játékvezet­őnek és az ellenfél játékosain­ak is, akik segítettek, nélkülük talán most nem mentem volna vizsgázni! A legjobban talán a barátnőm ijedt meg, ő egyébként sem szereti a focit, és azt mondta, abba kellene hagynom. Ez persze szóba sem jöhet.

Döbbenetes, de Beliczának nem először kellett életet mentenie, és a futballpál­yán is volt már példa hasonlóra.

– Ez a negyedik ilyen eset az életemben, valahogy engem megtalálna­k ezek a szituációk... Matematika–testnevelé­s szakos tanár vagyok, először pedagógusk­ént történt velem hasonló, amikor egy kislánynak epilepsziá­s rohama volt. Aztán a nyékládház­i állomásnál egy férfi egy ütés következté­ben ájult el, tíz éve pedig egy Edelény–Sajóbábony megye I-es bajnokin kellett közbeavatk­oznom a göncihez hasonló helyzetben – mesélte a játékvezet­ő.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary