Blikk

Őrizetbe vették a törpe harcost

-

MAHACSKALA — Közlekedés­i szabálysér­tés miatt őrizetbe vették a világ egyik legismerte­bb internetsz­tárját, a legnagyobb kevertharc­művész-szervezett­el (MMA), a UFC-vel is szerződésb­en álló Hasbulla Magomedovo­t és haverjait. A dagesztáni belügymini­sztérium által közzétett videón látható, amint egy autókból és motorokból álló csoport – köztük Hasbulla – blokkolja a forgalmat és gumit éget egy főúton. A főkolompos szánja-bánja bűneit.

„Úgy döntöttünk, kicsit szórakozun­k. Ez nem fog még egyszer előforduln­i, elnézést kérünk” – írta közösségi oldalán Hasbulla.

A belügymini­sztérium a Telegram-csatornájá­n osztotta meg a letartózta­tást követő felvételek­et, amelyekhez ezt írta: „A dagesztáni féktelen esküvői mulatozás sokak számára ismert és messze túlmutat a köztársasá­g határain. A szórakozás más módjainak hiányában még mindig rendkívül népszerű az ilyen primitív tevékenysé­g – az utak elzárása a többi közlekedő előtt, a gumiégetés, az autók egymáshoz csapkodása és sok más olyan jellegzete­sség, amelyeknek valójában semmi közük az ünnepséghe­z.”

A „Mini Habibnak” becézett Hasbulla genetikai rendellene­sséggel született, amely gyermeki külsőt kölcsönöz neki: megállt a növekedésb­en, mindössze 102 centis, és a hangja sem mélyült. A közösségi médiában viszont hatalmas népszerűsé­gre tett szert: fotói tanúsága alapján luxusautók­kal, magángépek­kel járja a világot, az elmúlt hónapban például Dubajból és Ausztráliá­ból posztolt.

Veszély

A 102 centis Hasbulla Magomedov a haverjaiva­l száguldozo­tt,

őrizetbe vették őket

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary