Blikk

Szelíd motoros lett Rákóczi Feri

-

el, míg nem kapok választ.

Persze a biztonsági őrön túl nem jutottam, mert nem volt ügyfélfoga­dás, ám végül egy alkalmazot­tnak el tudtam mondani a panaszom

– árulta el a zongorista, aki azt is tudja, itthon és Kanadában is több politikus próbált segíteni.

Ugyan elvileg egy nappal az utazás előtt rábólintot­tak az utazásukra, nyugodtak csak akkor lesznek, ha be is engedik őket Kanadába, a Konzuli Szolgálat hivatalos honlapján ugyanis a következő olvasható: „Az eTA megléte önmagában nem biztosít belépési jogot! A határellen­őrzést végző kanadai hatóság ugyanúgy kérheti a beutazó magyar állampolgá­roktól a visszaúti repülőjegy, a kiindulás országához történő kötődéséne­k, illetve a tervezett kanadai beutazása céljának és körülménye­inek bemutatásá­t.”

BUDAPEST — Régi álma teljesült Rákóczi Ferinek. A műsorvezet­ő a Rádió 1 kitelepülé­sein tölti a napjait, amikor pedig jelezte, hogy szívesen kipróbálná a magyar motorgyárt­ás legszebb darabjait, az egyik hallgatója adásban jelentkeze­tt, hogy a rendelkezé­sére bocsánata néhány járművet kipróbálás­ra. Ezek között egy Pannónia, egy MZ és egy Ural szerepelt, Feri pedig hamarosan felpattanh­atott a motorokra.

– Fél éve szereztem meg a motorra

Nyeregben

Rákóczi Feri rajong a motorokért, nemrég szerzett vezetői engedélyt,

és örömmel pattant az öreg MZ nyergébe

való jogosítván­yt, már van is otthon egy járművem. Ezeket az oldalkocsi­s járgányoka­t másként kell vezetni, mint az átlagos motorokat, de hamar belejöttem – mondta a Blikknek Rákóczi Feri.

A rádiós élvezi a reggeli adás kitelepülé­sét, Sopronban, Zalaegersz­egen jelennek meg, utána motorozik, kirándul. Vajon vele tart a család is?

– Egyelőre nem pattannak fel mögém, kell egy kis rutin. A párom azonban régen sokat motorozott, alig várjuk, hogy így túrázzunk belföldön és külföldön – lelkesedet­t Feri. E. J.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary