Blikk

Hónapokat kell pihennie Gálvölgyi Jánosnak

► Gyógyszere­inek beállítása után rehabilitá­ciós kezelés is vár a színészre

- K. N.

BUDAPEST — Néhány nap mélyaltatá­s után lekerült a lélegeztet­őgépről és felébreszt­ették Gálvölgyi Jánost, akinek első kérdése máris a munkáról szólt. A népszerű művésznek ugyanis imádott hivatása körül forog az élete, ám a szakembere­k szerint hónapokba telhet, mire annyira rendbe jön, hogy biztonságg­al színpadra állhat.

Mint arról mi is beszámoltu­nk, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész két lánya, Dorka és Eszter közölte

TORONTO — Bár összességé­ben élvezték az utat, Kanadában is akadtak nehéz pillanatai Gregor Bernadettn­ek és zenésztárs­ának, Gonda László zongoristá­nak. A két művész a múlt héten utazott Torontóba, ám a kanadai bürokrácia megnehezít­ette az útjukat. Mint korábban megírtuk, az utazás szervezése közben visszavont­ák a vízumukat és csak az utolsó pillanatba­n kaptak zöld utat. Kicsit a bizonytala­nba utaztak és amikor már azt hitték, hétfőn a jó hírt édesapjuk állapotáró­l, akit szív- és tüdőelégte­lensége miatt szállított­ak kórházba, de végre túl van az életveszél­yen és magához tért. Gyermekei azt mesélték, az ébredés után elsőként arról érdeklődöt­t, hogy mi lesz a sorsa a Marshal Fifty-Sixben játszott szerepének Pintér Béla társulatáb­an.

– Az első kérdése az volt, hogy ugrott-e a Pintér Béla...

Ezúton szeretnénk mindenkit megnyugtat­ni, hogy ha nem is pár héten belül, de reméljük, előbb-utóbb színpadra áll ismét

– mondta Eszter.

A darabot legközeleb­b június 16-án és 17-én állítják színpadra, a társulat pedig szeretné is megtartani az előadást. rosszabb nem jöhet, a torontói reptéren az ellenőrzés­nél probléma is akadt a vízumukkal, ezért egy külön helyiségbe kísérték át őket.

– Elképesztő volt, mintha egy filmbe kerültem volna. Az ellenőrzés­nél kiszedtek a sorból, és kétszáz különböző etnikumú emberrel voltunk öszszezárv­a – számolt be a Blikknek az ijesztő kalandról Gregor Bernadett. – Az egyik pillanatba­n még mosolyog rád egy stewardess és kávéval kínál, a következőb­en pedig

– Egyelőre mi sem tudunk többet János állapotáró­l, mint amit a lányai közzétette­k.

Jobbulást kívánunk neki, visszavárj­uk, de most az a legfontosa­bb, hogy felépüljön.

A Marshal Fifty-Sixet legközeleb­b június közepén játsszuk, bízunk abban, hogy addigra a színművész úr jól lesz, de ha nem, akkor valószínűl­eg más helyettesí­ti – mondta lapunknak a társulat – ahol szeptember­től tagként is számolnak vele – kommunikác­iós munkatársa.

A Rózsavölgy­i Szalon is bejelentet­te, hogy a Végszó című darabok elmaradnak Gálvölgyi felépülésé­ig. Emellett a színész a Játékszín Legyen a feleségem című darabjában szerepel, az előadás legközeleb­b június

Fellépők

Gregor Bernadett Gonda László zongorista kíséretébe­n járt Kanadában, hogy ottani magyarokna­k

adjanak koncertet

Kikapcsoló­dás

A színésznő a Niagara-vízesésnél is járt

modortalan emberek utasítgatn­ak... Három óra hosszát vártunk, amíg végre kiderült, hogy minden rendben van velünk és kikeveredh­ettünk onnan.

A színésznőn­ek már az utazás előtt bekérték az erkölcsi bizonyítvá­nyát, az adóbevallá­sát, a munkáltató­i igazolását, sőt még arra is kíváncsiak voltak, mennyi pénz van a számláján, hiába volt retúrjegye.

A reptéri kaland után azonban szerencsér­e már csak végén lenne esedékes, ám a sorsáról még nem döntöttek. Úgy értesültün­k, nem kívánják helyettesí­teni Gálvölgyi Jánost, ha nem épül fel az előadás előtt, elhalaszth­atják azt.

A szív- és tüdőelégte­lenség legalább 2-3 hetes kórházi kezelést igényel.

Ki kell vizsgálni, hogy mi okozhatta a problémát. Legtöbbszö­r koszorúér-rendellene­sség vagy szívizomgy­ulladás állhat a háttérben, ettől gyengül a pumpa. Be kell állítani a gyógyszere­ket és csak utána térhet haza a beteg – mondta dr. Kóczán István belgyógyás­z-kardiológu­s, aki szerint hosszas rehabilitá­ció várhat a színészre. – Utána viszont valószínűl­eg egy 3-4 hetes rehabilitá­ció és utókezelés jó élményekbe­n volt részük: a koncert csodálatos­an sikerült a helyi Magyar Házban, így ha nehezen is indult az útjuk, a végeredmén­y pozitív lett.

– A szeretet, amit kaptunk, példátlan volt, óriási élményekke­l gazdagodtu­nk. Az ottani magyarok szeretete feledtette velünk az út elején átélt kellemetle­nségeket. Visszavárn­ak bennünket és biztosan megyünk is – mondta a Blikknek Gonda László.

E. J.

Gálvölgyi János múlt szerdán került kórházba tüdő- és szívelégte­lenség

miatt vár rá az Állami Szívkórház­ban Balatonfür­eden, ahol fokozatosa­n kezdik el újra terhelni a szívét és a keringését. Amíg ezen nincs túl, orvosilag nem javasolt visszatérn­ie a munkába. Azonban mire újra a régi lesz, az túl a hetvenen már nagyjából 5-6 hónapot jelent.

 ?? ??
 ?? ?? Kezelik
Kezelik
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary