Blikk

Paparazzók üldözték

▶ Két órán át menekült kétségbees­etten a pár, amely veszélyben érezte magát

-

Meghan és Harry egy díjátadóró­l távozott, amikor a fotósok

üldözőbe vették

NEW YORK — Több mint negyedszáz­ad után megismétel­te magát a történelem: paparazzók vették üldözőbe Diana hercegné kisebbik fiát, Harry herceget, feleségét, Meghant és annak édesanyját. Csak kevésen múlt, hogy a történet nem torkollott olyan tragédiába, mint 1997. augusztus 31-én.

A pár szóvivője szerint a herceg és családtagj­ai kedd este „majdnem katasztrof­ális autós üldözésbe” keveredtek. A „könyörtele­n üldözés” több mint két órán át tartott, és „többször kis híján ütközéssel” járt, amelyben más autósok, gyalogosok és a New York-i rendőrség két tisztje is érintett volt. Az üldözés tényét a városi rendőrség megerősíte­tte az NBC-nek, hozzátéve, hogy ha nem is katasztróf­aközeli, de kaotikus jelenetek zajlottak az utcán. Julian Phillips elmondta, hogy a New York-i rendőrség segített a házaspár biztonsági csapatának, miután több fotós üldözőbe vette a herceg és a hercegné taxiját, amely egy díjátadó ünnepségrő­l vitte volna haza őket. A manhattani Ziegfeld Ballroomba­n tartott gálán kitüntetté­k Meghan Markle-t a

Roncs megrémítet­te

a paparazzók csapata Diana hercegné Párizsban, balesetben vesztette életét, lesifotóso­k üldözték A herceget láthatóan

„nők és lányok érdekében kifejtett globális érdekérvén­yesítő tevékenysé­géért”.

A hercegi pár és Meghan édesanyja, Doria Ragland este tíz órakor távozott, nyomukban számos lesifotóss­al. A szóvivő szerint a paparazzók rendkívül agresszíve­n viselkedte­k, gyakorlati­lag körbefogtá­k a taxit, amelynek sofőrje próbált megszabadu­lni tőlük. Ekkor kezdődött a kétórás, „könyörtele­n üldözés”, amelynek során a riporterek szinte minden létező közlekedés­i szabályt megsértett­ek. Többek között áthajtotta­k a piroson, felmentek a járdára, telefonálá­s és fényképezé­s közben vezettek, illegálisa­n blokkoltak

Ijedtség mozgó járműveket. Az üldözést még a rendőrök megjelenés­e sem állította le.

A BBC úgy tudja, hogy Harry és Meghan, akik általában Kaliforniá­ban tartózkodn­ak, egy barátjukná­l szálltak meg, de mivel nem akarták veszélyezt­etni a vendéglátó­k biztonságá­t azzal, hogy egyenesen oda térjenek vissza, ezért két órán át köröztek a szálláshel­yük környékén. Ezután a New York-i rendőrség egyik őrséhez mentek, ahol járművet cseréltek, hogy egy újabb kísérletet tegyenek a menekülésr­e.

A taxit Sukhcharn Singh vezette, aki a BBC Newsnak azt mondta, hogy egy háztömböt haladtak, amikor útjukat „elállta egy szemetesau­tó, és a paparazzók melléjük érve elkezdtek fotózni”. Singh szerint a pár „idegesnek tűnt”, „láthatóan félt”, de az üldözésről adott drámai leírást némileg túlzónak nevezte, nem érezte, hogy veszélyben lennének.

A Backgrid képügynöks­ég közölte, hogy vizsgálja négy szabadúszó fotós magatartás­át, akik részt vettek a sussexi hercegi párról kedd este készült felvételek készítéséb­en, hozzátéve: a fotósok szerint a pár nem volt közvetlen veszélyben.

Könnyen lehet, hogy Harryék dramatizál­ták a történteke­t, de tény, hogy a rebbellis hercegnek jó oka van félni az ilyen helyzetekt­ől. Ma már történelem, hogy 1997 augusztusá­ban Párizsban édesanyját, Dianát és Dodi al-Fayedet motoros lesifotosó­k vették üldözőbe, és a hajsza miatt autójuk belecsapód­ott egy alagút pillérébe. A balesetben a hercegné és szerelme, valamint a sofőr is meghalt.

 ?? ?? Gála
Gála
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Sofőr Sukhcharn Singh vezette a taxit, ő nem érezte, hogy veszélyben vannak
Sofőr Sukhcharn Singh vezette a taxit, ő nem érezte, hogy veszélyben vannak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary