Blikk

Előkerült a lelőtt svájci farkas jeladója

-

HIDASNÉMET­I — Megtalálta a Borsodban kilőtt svájci farkas jeladóját a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egyik búvára a Hernád folyóban. Ahogy arról a Blikk is beszámolt, április elején kilőtték az M237 kódnéven regisztrál­t hím farkast, amely Magyarorsz­ágra vándorolt. Több mint egy hónappal a történtek után a mentőszolg­álat számolt be a jeladó megtalálás­áról.

„Április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolg­álat váltására érkeztünk meg Hidasnémet­ibe. A folyó vizsgálatá­t követően egy különleges, de a környezetr­e ártalmatla­n szerrel megfestett­ük a folyamot, hogy láthassuk, merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolód­ó terület egybeesett azzal a részszel, ahonnan a szakszolgá­lat és nemzeti park szakembere­i bemérték a nyakörv rádiós jeladójána­k a jeleit. Itt egy kb. 50 méter széles folyószelv­ényre lehetett leszűkíten­i a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban. Búváraink párhuzamos­an

Folyóba dobták

A Pest megyei kutatóment­ők egyik búvára találta meg a jeladót a Hernád folyóban

a megfestett területeke­t kezdték el átvizsgáln­i a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárult, és a jeladót átadtuk a hatóságokn­ak” – írták bejegyzésü­kben.

BUDAPEST — Visszatér a boltok polcaira a Pilóta keksz! Ahogy arról a Blikk korábban beszámolt, hónapok óta hiány volt a magyarok egyik kedvenc édességébő­l. Mivel hiánycikké vált, hirdetési oldalakon árulták, akinek még maradt otthon. Volt, aki 10 ezer forintért tette fel az egyik netes oldalra a megmaradt két doboz édességét. Most azonban fellélegez­het az ország, a Mondelez Hungária közlése szerint újra gyártják a Pilóta kekszet, és mától egyes boltokban is kapható – írja a Telex.

„A Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehé­rvári gyárában április végén indult újra az ikonikus keksz gyártása és a mai napon meg is kezdődik a termék kiszállítá­sa a kiskereske­dőkhöz, azaz a boltokba. A tervek szerint július elejére országszer­te újra kapható lesz a klasszikus Pilóta keksz” – adta hírül a cég. A Pilóta keksz a Győri Keksz Kft. egyik régi, klasszikus terméke, amelyet 1960 óta gyártanak.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary