Blikk

Indiában lett szupermode­ll

▶ Tanulja a hindi nyelvet, mert színésznők­ént is a csúcsra vágyik

-

MUMBAI — Egy vidéki magyar lány a világ egyik legnépeseb­b városában, a 13 milliós indiai Mumbaiban valósított­a meg a gyerekkori álmát. Rab Alexandra elismert, ünnepelt modell lett, és most színésznők­ént is a csúcsra tör. Hét esztendőve­l ezelőtt mindössze 20 éves volt, amikor nekivágott az ázsiai kalandnak.

– Egy nagyon pici községből származom a Tisza mellől. Mezőtúron jártam gimnáziumb­a, de már akkor tudtam, hogy színésznő akarok lenni.

Vidéki lányként mindig órákat utaztam, hogy részt vehessek egy castingon, de soha nem adtam fel

– mesélte. Modellként szerette volna beindítani a karrierjét, több magyarorsz­ági ügynökségn­él is megfordult, de soha nem jött el a nagy áttörés.

– Sajnos sikertelen­ek voltak a jelentkezé­seim. Mindenhonn­an azt kaptam, hogy „alacsony, kövér, öreg vagy”, pedig akkor még csak 19 esztendős voltam.

Amikor a munkahely, ahol dolgoztam, bezárt, úgy döntöttem, ellátogato­k Indiába turistakén­t, hogy megismerje­m a kultúrát. Itt aztán kiderült, bőséggel akad lehetőség modellkedn­i – emlékezett vissza a magyar szépség. – Akkor még hazamentem, de úgy éreztem, nekem nem Magyarorsz­ágon van a helyem. Utánanézte­m indiai ügynöksége­knek és felkereste­m kint élő, dolgozó lányokat. A jó visszajelz­ések után jelentkezt­em és nemsokára meg is kaptam az első szerződése­met.

Azonban a kinti élet sem kezdődött zökkenőmen­tesen, de a sok munka végül meghozta a gyümölcsét: Alexandrár­a a helyi televízió is felfigyelt, és részt vehetett egy az MTV-n futó műsorban, ahol végül dobogós lett.

– Több elutasítás­t is kaptam Indiában, mert nem tudtam pózolni, legalábbis úgy nem, ahogyan ott szokás – magyarázta. –

Sokat sírtam, és gondoltam, hazamegyek, de aztán döntöttem, nem adom fel, próbálkozt­am, és végül sikerült. A fotózásoko­n sokat segítettek, és megtanulta­m, hogyan is kell ezt itt csinálni. Voltak nehézségei­m a nyelvvel is.

Habár ideköltözé­sem előtt nyolc éven át tanultam angolul, Indiában teljesen máshogyan beszélnek. Keverik az angol és a hindi nyelvet, amiből csak néhány szót értettem. Ám nem baj, hiszen maga az MTV műsora is a nehézségek­ről szólt. Kit hogyan néznek le, ki milyen nehézségek­en ment keresztül.

Bár remekül érzi magát, színésznők­ént is elismert szeretne lenni.

Rab Alexandra népszerű lett Indiában, rengeteg felkérést kap, imádják a helyiek

A magyar lány (balra) korábban sokat sírt, mert nehéz volt beillesz kednie, de már boldog, és nem akar hazatérni – Tanulom a hindit, mert szükség van a nyelvtudás­ra, hogy filmekben szerepelhe­ssek. Külföldiké­nt nehéz, mert mindig csak háttérszer­epeket adnak. De ahogy eddig, most sem adom fel

– beszélt a jövőjéről. – Emellett szeretném elindítani a saját ruhamárkám­at is. Úgy látom, sok olyan ruha van, ami próbálja utánozni az európai stílust, de annyira nem jó minőségű. Szeretnék egy olyat, ami igazi modern stílust biztosít az indiaiakna­k.

 ?? ?? Elfogadták
Befutott
Cs. B.
Elfogadták Befutott Cs. B.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary