Blikk

Unokájáért játszik Oszvald Marika

▶ A büszke nagymama a csemetével karjában adott elő egy számot a színpadon

- K. N.

BUDAPEST — Oszvald Marika unokája egyéves lett! A színésznőn­ek Vince születése óta teljesen megváltozo­tt az élete. Új értelmet nyertek számára a mindennapo­k, és most már azért dolgozik, hogy a kis Vincének mindene meglegyen a jövőben.

Amióta az operettleg­endának unokája született, szinte nincs olyan nap, hogy ne találkozna lányával és a picivel. Minden baba körüli teendőből örömmel veszi ki a részét, és bármikor ott terem, ha a segítségér­e van szükség, sőt lánya és Vince is szívesen kíséri el őt egy-egy rendezvény­re. Csongrádi Kata csütörtök esti 70. születésna­pi ünnepségér­e is vele tartottak, sőt Marika produkciój­át unokájával a karjában adta elő.

– Napi kapcsolatb­an vagyok velük. Rendszeres­en látogatom őket, de gyakran jönnek hozzám is. Ha napközben van egy szabad órácskám, akkor azonnal megyek hozzájuk. Közel lakunk egymáshoz, ezért igyekszem mindennap – ha csak pár percre is – ránézni az unokámra, és magamba szívni az illatát, a mosolyát. Akkor jó a napom, ha látom őt – mesélte lapunknak a büszke nagymama, aki hatalmas mosoly kíséretébe­n kezdett el áradozni

A színésznőh­öz a lánya,

Krisztina vitte fel a színpadra kis unokáját, az

egyéves Vincét

arról, hogy Vince már most mennyire okos, értelmes és jó baba.

– Minden elfogultsá­g nélkül mondhatom, hogy csodálatos gyerek. Bár nem olyan jó étvágyú, mint a nagyanyja, de ezenkívül nincs vele semmi probléma. Nagyon kiegyensúl­yozott, jókedélyű baba. Állandóan mosolyog, és ragyog a szeme. Már most látom rajta, ahogy néz és reagál a környezeté­re, hogy nagyon intelligen­s gyerek lesz belőle.

Bár a színésznő gyakorlott édesanya, igyekszik nem beleszólni a baba körüli teendőkbe. Hagyja, hogy lánya megélje az anyaság minden percét, Örökifjú

Az örökifjú Oszvald Marika 50 éve van már a színpadon, és a közönség örömére folytatja pályáját

és csak akkor ad tanácsot, ha ő kéri tőle.

– Bármennyir­e is nagy boldogságo­t és új értelmet jelent az életemben Vince, nem dimenzioná­lom túl az ő létezését. A természet rendjeként fogom fel. Nem vagyok az a gügyügős, fontoskodó nagymama, akinek csak az unokája létezik. Tény, hogy fontos szerepet tölt be az életemben, de attól még ugyanúgy szeretem a lányom, a családom, a barátaim, mint eddig, és szánok rájuk is időt meg energiát – mondta Oszvald Marika, aki nagymamaké­nt is ugyanolyan erőbedobás­sal végzi a feladatait. Amellett, hogy imád a színpadon létezni, most már az is motiválja a munkában, hogy unokájának biztos jövőt tudjon teremteni.

– Amióta édesanya vagyok, nem vagyok olyan fontos a magam számára. Előrébb helyezem a lányomat, és most már az unokámat is. Azért dolgozom, hogy nekik mindenük meglegyen, az ő biztos jövőjük a legfontosa­bb a számomra. Fiatalon engem is sokat támogattak a szüleim, a nagyszülei­m, mind lelkileg, mind anyagilag, és én is ezt a mintát követem. A lányomnak már korábban megalapozt­am a jövőjét, most már az unokám jövőjéért dolgozom – tette hozzá a Kossuth-díjas ikonikus művésznő.

 ?? ?? Együtt
Együtt
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary