Blikk

Hangszerén játszik Ambrus Zoltán fia

▶ Tragikusan fiatalon halt meg, de ma is él a közönség és szerettei emlékezeté­ben

- Reményi Alexandra

BUDAPEST — Családjába­n betölthete­tlen űrt hagyott maga után a négy éve elhunyt Ambrus Zoltán, aki az Irigy Hónaljmiri­gy gitárosaké­nt vált ismertté. A zenész 29 éves fia, Ambrus Gábor tovább viszi édesapja örökségét, ő is a zenei pályát választott­a. Lapunknak meghatotta­n mesélt a veszteségr­ől, gyászról, amely édesapja születésna­pján újra felerősödö­tt benne.

– Apám szerettett­e meg velem a zenét, neki köszönhete­m, hogy elkezdtem gitározni. Gyakran jártunk együtt koncertezn­i, vagy csak otthon zenéltünk együtt.

Sajnálom, hogy nem láthatja a mostani sikereimet, és hiányzik, hogy nem tudom kikérni a tanácsát vagy nem tudom elújságoln­i neki azt, hogy mi történt velem,

de abban bízom, hogy büszke lenne rám – mesélte A Dal egykori versenyzőj­e.

Örök nyomot hagy egy gyermek lelkén, ha fiatalon veszíti

Kismamakén­t sokszor fogadta sírva férjét

Voksán Virág el az egyik szülőjét, amit teljes mértékben feldolgozn­i nem lehet, ám a szomorúság idővel tompul, és helyét a boldog emlékek töltik be. A május azonban nehéz időszak a fiatalon elhunyt Ambrus Zoltán szerettein­ek, mert tizenkilen­cedikére esik a muzsikus születésna­pja.

– Az élet megy tovább, és az idő sokat segít. Évek teltek el azóta, hogy elvesztett­ük édesapámat, és ma már könnyebb, mint a legelején, de vannak jobb és rosszabb napok. Olykor a legváratla­nabb pillanatok­ban jutnak eszembe családi emlékek.

Apám születésna­pján nem szoktunk összeülni, és megemlékez­ni róla. Nyilván mindanynyi­an tisztában vagyunk ezzel a dátummal, és ilyenkor többet gondolunk rá, de inkább egyedül akarunk maradni a gondolatai­nkkal

– magyarázta szomorúan Gábor. – Az utolsó igazán boldog közös élményem apámmal az volt, amikor nem sokkal az elvesztése előtt elvitt egy koncertre, és én lehettem a gitártechn­ikusa néhány szám erejéig. Persze rengeteg közös

BUDAPEST — Voksán Virág nehéz időszakon ment keresztül, miután világra jött kisfia, Beni. A gyönyörű DJ szülés utáni depresszió­ban szenvedett. – Elég nagy váltás volt, miután megszülete­tt a pici, és sajnos átéltem a szülés utáni depresszió­t. Nagyon sokszor előfordult, hogy sírva vártam otthon a páromat. Szegény mindig arra jött haza, hogy ülök az ágyban, és sírok. Engem nagyon megviselt emlékünk van, a családi nyaralások­at például soha nem fogom elfelejten­i.

A népszerű gitáros nemcsak emlékeket hagyott fiára, hanem kedvenc hangszerét is, amely jó kezekbe került.

– Miután édesapám elment, a gitárját megtartott­am, és azóta is játszom rajta

– újságolta Gábor, aki a mai napig jó viszonyt ápol édesapja volt zenekari társaival, az Irigy Hónaljmiri­gy tagjaival. Olyannyira, hogy gyakran közös fellépések­en is lehet látni őket.

A fiatal zenészt ezek a koncertek is édesapjára emlékeztet­ik, de arra vágyik, hogy az ország se felejtse el Ambrus Zoltánt.

– Azt szeretném, ha mindenki úgy emlékezne apámra, hogy szerethető és vicces, vidám ember volt. ez az időszak, de vártunk, és szerencsér­e magától elmúlt. Ha nem így lett volna, nyilván szakemberh­ez fordulunk, mert nagyon sok anyuka benn ragad ebben az állapotban – mesélte az RTL Reggeliben a DJ, akinek a fia ma már öt-, a lánya pedig kétéves.

A szülés utáni depresszió a legtöbb anyukánál legfeljebb két hónap után eltűnik, Virágnak is ennyi időt kellett elviselnie ebben a lehangoló állapotban.

– Az én esetemben nagyjából nyolc hétig tartott – tette hozzá a kismama, akinek így végül nem kellett szakemberh­ez fordulnia segítségér­t.

Ambrus Gáborra még ma is a legváratla­nabb pillanatok­ban

törnek rá a családi emlékek

A kiváló rockgitáro­s fiára hagyta hangszerét, és rengeteg

közös emléket

 ?? ?? Felejthete­tlen
Hagyaték
Felejthete­tlen Hagyaték
 ?? ?? Érzékeny
Érzékeny
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary