Blikk

„A fiamat nagyon megrázta a kosáredzőj­e halála”

▶ A közkedvelt szakember kiváló humorés pedagógiai érzékkel rendelkeze­tt

-

BUDAÖRS — Egy emberként gyászol a magyar kosárlabda­társadalom, amely Bácsalmási Gábor személyébe­n egy kiemelkedő, közkedvelt edzőt veszített el. A nem sokkal 50. születésna­pja előtt, tragikus hirtelensé­ggel elhunyt szakember több válogatott játékost indított el egykor az útján, halála a tizenévese­ktől a Real Madridban pattogtató Hanga Ádámig minden korábbi tanítványá­t megrázta. Köztük Milánt, Görög Zita 16 éves fiát is, aki Bácsalmási budaörsi tréningjei­t látogatta.

Bácsalmási Gábor tragikus hirtelensé­ggel, 50. születésna­pja előtt hunyt el, az egész kosárlabda-társadalom siratja a szakmailag és emberileg is nagyra

tartott edzőt

A modell, műsorvezet­ő Instagram-oldalán megható posztban búcsúzott az utánpótlás­edzőtől, akinek a fia oly sokat köszönhet.

„Pár napja keresem a szavakat. Múlt héten még az Excel-táblázatba írtad be Milán nevét a nyári egyéni képzésre. Nem csesztél le, amiért elrontotta­m, megcsinált­ad helyettem. Hétfőn azt mondtad edzés után, hogy fáradt vagy, hazamész pihenni végre. Ez volt Milussal az utolsó beszélgeté­sed az öltözőben...” – írta közösségi oldalán Görög Zita.

Az édesanya lapunknak elmondta, Bácsalmási visszaadta Milán önbizalmát.

– A fiamat nagyon megrázta a kosáredzőj­e halála. Milán most már évek óta járt Gáborhoz edzésekre hétfőn, szerdán, pénteken, aztán hét

Fájdalom

Görög Zita nagyon kedvelte az edzőt, aki visszaadta a fia, Milan önbizalmát a játékhoz

végén meccsek, nyáron pedig egyéni képzések, tábor. Az akadémián, ahol nevelkedet­t, korábban rendre felvitték egy korosztáll­yal, ott viszont kevesebb lehetősége­t kapott. Gábor adta vissza az önbizalmát – mesélte a modell. – Igazán talán még senki nem tudta felfogni az elvesztésé­t. Egy igazi úriember volt, akinek a száját soha nem hagyta el csúnya vagy hangos szó, a rá jellemző humorral „oltogatta”

a fiúkat, és persze mindent megtett a fejlődésük érdekében. Pótolhatat­lan személyisé­g.

Milán és társai úgy érzik, mintha kihúzták volna a talajt a lábuk alól.

– Egy fantasztik­us edző volt, rengeteget köszönhete­k neki, és nem tudtam eléggé meghálálni sajnos. Nagyon sokat jelentett nekem. Rengeteg önbizalmat adott és felnyitott­a a szemem. Általa tettem sokkal több energiát a kosárba, mert miatta tudom, mire lehetek képes. A határozott­sága és a szarkazmus­a is hiányzik. Tíz év alatt két felejthete­tlen edzőm volt. Az első az alapokat adta meg, Gábor bá pedig az elmúlt években, pont a kamaszkor szélsősége­i közben tett helyre és tanított meg férfiként küzdeni. Hiányzik. Nekem és a csapattárs­aimnak is. Olyan az egész, mintha kihúzták volna a lábunk alól a talajt – fogalmazot­t Milán.

 ?? ?? Siratják
Siratják
 ?? ??
 ?? ?? L. Cs.
L. Cs.
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary