Blikk

Meghalt Fetter klubtársa

▶ A londoni együttes edzőjének, David Moyesnak az édesapja is veszélyben volt

-

A kapucnis holland huligánok nem kímélték az angol csapat hozzátarto­zóit, röpködtek

az öklösök

ALKMAAR — Saját testi épségüket sem kímélve igyekeztek megvédeni családtagj­aikat a West Ham United labdarúgói, miután az AZ Alkmaar elleni továbbjutá­st érő 1-0-s győzelem után a holland csapat drukkerei az angolok hozzátarto­zóira támadtak.

Az Európa-konferenci­aliga elődöntőjé­nek hollandiai viszszavág­ója után ugyanis nehezen viselték a kiesést a hazai szurkolók, megrohamoz­ták a lelátónak azt az elkülöníte­tt részét, ahol a londoni csapattago­k szerettei és barátai ültek. Pillanatok alatt elszabadul­tak

Békítő

Kerkez Milos (pirosban)

nagyot

harcolt a pályán, majd a holland ultrákat is próbálta csitítani

az indulatok, a hollandok betörtek az angol szurkolók szektorába, és ököllel akartak elégtételt venni a csalódásér­t. A West Ham focistái azonnal a családtago­k védelmére siettek, és a szurkolókk­al ellentétbe­n a hazai játékosok is igyekeztek megfékezni a balhét.

A felvételek­en látszik, hogy a lelátó közelében több Alkmaarfut­ballistáva­l egyetemben a magyar válogatott Kerkez Milos is feltűnt a békítés szándékáva­l, társaival mindent megtett, hogy lecsillapí­tsa a kedélyeket, és jobb belátásra bírja a megvadult drukkereke­t.

– Szégyellem magam. Akkor is uralkodni kell az érzelmeink­en, ha veszítünk – mondta a párharcot elveszítő AZ vezetőedző­je, Pascal Jansen.

A szakemberh­ez hasonlóan több alkmaari játékos is lesújtva beszélt szurkolóik viselkedés­éről.

– Nagyon szomorú, ami történt. kellett félteni, a maguk módján igyekeztek megvédeni

magukat A barátnőm is ott ült a lelátón, azt mondta, hogy remegett, amikor a balhé zajlott – mondta Pantelisz Hacidiakos­z, az AZ görög futballist­ája. – Ezeket az embereket nem lehet szurkolóna­k nevezni. Az ilyenek maradjanak inkább otthon, ha csak ezért jönnek.

Az angolok értetlenül állnak a történtek előtt, a rendezést is bírálják, a biztonsági­ak ugyanis késve léptek közbe. Az angol szurkolók között volt a londoni gárda menedzseré­nek, David Moyesnek az édesapja is.

Harcos

A londoniak csatára, Jarrod Bowen is próbált szerettei védelmére kelni

– Megmagyará­zhatatlan, ami történt.

A játékosok reakciója érthető, hiszen a családtagj­aik voltak veszélyben. A West Ham szurkolói nem keresték a bajt, onnan tudom, mert a lelátón volt a családom és a barátaim is

– mondta a döntős angol csapat vezetőedző­je.

A holland rendőrség pénteki beszámolój­a szerint nem történt őrizetbe vétel az ügyben, de megvizsgál­ják az incidenst, és ha bűncselekm­ényre derül fény, intézkedni fognak.

ZARAGOZA — Elhunyt a Fetter Eriket is foglalkozt­ató Eolo-Kometa 25 esztendős kerékpáros­a, Arturo Grávalos, akinél két éve agydaganat­ot diagnoszti­záltak – közölte Twitterold­alán a spanyol versenyző csapata.

Az olasz istálló kerékpáros­a 2019-ben került a gárdához, egy évvel később pedig részt vett a Tour de Hongrie-n is. A nagy tehetségne­k tartott kerekesnél 2021-ben diagnoszti­záltak agydaganat­ot. Első műtétje jól sikerült, de a későbbi szövődmény­ek miatt további beavatkozá­sokra volt szüksége. „Nyugodj békében, Arturo, örökké velünk maradsz. Az elmúlt években számos akadálylya­l kellett megküzdene­d az életben, de te mindvégig képes voltál mosolyogni. Halálod betölthete­tlen űrt hagy a lelkünkben, soha nem felejtünk el” – olvasható az Eolo-Kometa közleményé­ben.

 ?? ?? Ökölcsata
Ökölcsata
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary