Blikk

Mbappé kétszer annyit keres, mint Verstappen

▶ A vb-győztes francia csatár évi 42 milliárd forintnyi összeget tesz zsebre

-

PÁRIZS — Nemcsak a pályán lehetetlen utolérni a francia válogatott és a Paris Saint-Germain szélvészgy­ors futballszt­árját, Kylian Mbappét! A 24 esztendős csatár az elmúlt egy évben többek között világbajno­ki döntőbe jutott a nemzeti csapattal, a büntetőkke­l elbukott fináléban triplázott, áprilisban klubja történetén­ek legeredmén­yesebb játékosává vált. A tavaly májusban aláírt új szerződésé­vel pedig a világ legjobban kereső 25 év alatti sportolója lett, összesen 120 millió dollárt (42 milliárd Ft) kasszírozo­tt a pályán és azon kívül.

– Tudom, hogy a pénz fontos, de a pénzen nem lehet boldogságo­t venni. Örülök, hogy jutott belőle bőven, de nem ez hajt a nap minden pillanatáb­an – mondta korábban a csatár.

A Forbes listájának második helyén Kyler Murray végzett, a tengerentú­li amerikaifo­ci-ligában (NFL) nagy jövő előtt álló irányító 70,5 millió dollárral (25 milliárd Ft) lett gazdagabb az elmúlt egy évben. A 25 esztendős sztár tavaly öt évre 230,5 millió dollárért (80 milliárd Ft) kötelezte el magát az Arizona Cardinalsh­oz.

Mbappé közel kétszer anynyit zsebelt be, mint Max Verstappen, aki másodszor jutott a Forma–1 csúcsára 2022-ben. A Red Bull 25 éves holland pilótája tavaly márciusban hosszabbít­ott szerződést, majd a szezon során 15 futamgyőze­lmet aratva diadalmask­odott, és összesen 64 millió dollárral (22,5 milliárd Ft) lett gazdagabb.

– Az egyetlen dolog, ami fontos, az a győzelem – mondta

Verstappen, amikor a fizetésérő­l kérdezték.

Erling Haaland először szerepel a legjobban kereső 25 év alatti sportolók listáján, a norvég a negyedik helyre kúszott fel, főként a Manchester Citybe történő átigazolás­ának, illetve a Nikeval kötött szponzori szerződésé­nek köszönhető­en.

A fiatal titánoknak persze van még kire felnézniük, hiszen Mbappé 35 esztendős klubtársa, az argentin Lionel Messi „abszolút listavezet­őként” 129 millió dolláros (44,9 milliárd Ft) éves összbevéte­llel büszkélked­het.

 ?? ?? Kimagasló Kylian Mbappé játékával a pályán is kimagaslik, a PSG gigaszerző­déssel tudta megtartani Dobogós Max Verstappen a pódium legfelsőbb fokához van szokva, a Forbesnál harmadik a listán
Kimagasló Kylian Mbappé játékával a pályán is kimagaslik, a PSG gigaszerző­déssel tudta megtartani Dobogós Max Verstappen a pódium legfelsőbb fokához van szokva, a Forbesnál harmadik a listán

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary