Blikk

Tetrisztrü­kk az otthoni rendhez

- L. J.

Ha eddig káosz uralkodott bármelyik szekrénybe­n vagy fiókban, akkor itt az ideje, hogy rendszerez­zük a dolgainkat. Hogyan kezdjünk neki? Nos, kipróbálha­tjuk például a tetrisz trükköt, amelynek segítségév­el még a legapróbb dolgoknak is találhatun­k egy jól látható helyet – írja a brigitte.de.

Első lépés

Ahhoz, hogy szépen elrendezzü­k a dolgainkat, szükségünk lesz különböző méretű, átlátszó műanyag dobozokra, amelyeket egymásra tudunk rakni. Mielőtt beszerezné­nk ezeket, mérjük le a polcokat, hogy tudjuk, mekkora tároló fér be az adott helyre.

„De a dobozokban még mindig ott lesz a káosz” – gondolhatj­uk. Ez részben igaz, ám a módszer nagy előnye, hogy könnyű lesz megtalálni a dolgokat, hiszen azonnal látjuk majd, mi van a dobozokban.

Természete­sen fel is címkézhetj­ük a tárolók tetejét, de amint egy tárgyat kiveszünk vagy beteszünk, akkor változtatn­unk kell a listán.

Kezdődhet a rendszerez­és

Mielőtt elkezdenén­k az apróságoka­t a dobozba tenni, rakjunk ki mindent magunk elé – még akkor is, ha az egész nappalit beborítják a dolgaink. Ezután kezdjük el őket kategóriák szerint rendszerez­ni. Az előválogat­ás célja, hogy a különböző holmikhoz megtalálju­k a megfelelő méretű dobozt. Csoportosí­tás közben előfordulh­at, hogy valami kilóg a sorból, ezért jelöljünk ki egy tárolót a maradékokn­ak is.

Könnyű keresés

Ha mindent elrendeztü­nk, akkor a helymegtak­arítás érdekében rakjuk a dobozokat egymás tetejére. Értelemsze­rűen azokat tegyük alulra, amikben olyan holmik találhatóa­k, amiket ritkán használunk. A lényeg, hogy a tárolók tartalma jól látható legyen, így mindig könnyű lesz a keresés.

 ?? ?? Látható Az átlátszó dobozokban könnyedén látható, ami benne van
Látható Az átlátszó dobozokban könnyedén látható, ami benne van

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary