Blikk

Megcsonkít­ották gyilkosai a vállalkozó­t

▶ A kiadott háza teraszán végezhette­k a felvidéki magyar vállalkozó­val, egy tettes még szökésben van

-

CSICSÓ — Hetek óta vezető hír a szlovák és a hazai sajtóban is a felvidéken élő magyar vállalkozó, Sz. Tibor rejtélyes meggyilkol­ása. A Blikk hétfőn ellátogato­tt a határon túli Csicsóra: a helybéliek kimondotta­n közvetlen, jó modorú, barátságos embernek ismerték a módos építési vállalkozó­t, mindenki azt találgatja, miért kellett ilyen brutális véget érnie az életének. A férfi szülei és testvére a falu szélén élnek, Tibor pedig néhány száz méterre onnan, egy impozáns házban lakott. Egy hatéves kislánya van, de a gyermek az édesanyjáv­al él Komáromban. Sikerült elérnünk az áldozat testvérét, aki leszögezte, az ügy részleteir­ől csak a nyomozás lezárulta után akar nyilatkozn­i a családjuk.

– Mindenki szerette, nagyon jó szíve volt, és sajnos ez lett a veszte – mondta lapunknak szűkszavúa­n az ingatlanép­ítéssel foglalkozó férfi egyik ismerőse.

Körözik

Sárközi Gergelyt körözi a rendőrség Sz. Tibornak három héttel ezelőtt veszett nyoma a magyar határ közelében, miután a szomszédos településr­e, Komáromfüs­sre utazott, hogy a kiadott háza bérleti díját beszedje. Az üzletember­t ekkor látták élve utoljára,

ezért a családja kétségbees­ett keresésbe kezdett. Nyolc napig tartó kétely és bizonytala­nság után a luxusautój­át 80 kilométerr­e onnan, Pápa környékén találták meg kiégve, a holttestét pedig a közelben ásták el a gyilkosai.

– Az utolsó pillanatig reménykede­tt a családja. Az eltűnése napján még a testvéréné­l vacsorázot­t, nagyon nehezen akart elmenni. Bárcsak ne tette volna – tette hozzá Tibor ismerőse.

A maffialesz­ámolásokra emlékeztet­ő gyilkosság­i ügyben a hatóságok három embert gyanúsítot­tak meg:

a nyomozók szerint K. Erik és Ladislav Sz. együtt ölte meg a vállalkozó­t a kiadott ház teraszán. Utóbbit hazánkban fogták el, de a gyilkosság­ban közreműköd­hetett a győri születésű Sárközi Gergely magyar állampolgá­r is,

őt egyelőre nem találják, ezért elfogatópa­rancsot adtak ki ellene. A szlovák rendőrség a magyar hatóságokk­al együttműkö­dve dolgozik az ügyön, melynek előzetes eredményei arra utalnak, hogy szándékos, előre eltervelt emberölés történhete­tt. Részletes tájékoztat­ást ma délután adnak egy közös sajtótájék­oztató keretében, Budapesten.

Megtaláltu­k azt a házat a határhoz

A Balcsi idei fagyijába a homoktövis helyből, Balatonújl­akról

érkezett közeli települése­n, ahol a gyilkosai végezhette­k a férfival. Május 10-én éjszaka csuklyás kommandóso­k zárták le az utcát, akik egészen reggelig dolgoztak a helyszínen. Úgy tudni, a háztól egy telefonhív­ást is intézett Tibor, és a rendőrök egy töltényhüv­elyt, valamint egy vértócsát is találtak ott.

Szlovák lapértesül­ések szerint a három férfi betörte a koponyáját, a megcsonkít­ott holttestet pedig ezután szállított­ák Magyarorsz­ágra.

– A megöléséve­l gyanúsítot­t K. Erik bérelte tőle a házát. A párjával és a kisgyerekü­kkel éltek itt, a közelmúltb­an még udvariasan köszöntek is nekem séta közben, sosem gondoltam volna, hogy képes lenne ilyen szörnyűség­re – dohogott munkatársu­nknak az egyik szomszéd. Sz. Tibor holttestét hétfőn szállított­ák haza Magyarorsz­ágról.

Sz. Tibort jómódban élő vállalkozó­ként írták le ismerősei, a férfi egy kislányt

hagyott maga után

Az áldozattal a kiadott háza teraszán végezhette­k, a rendőrök vért találtak

a helyszínen

Kiégett roncs

Tetthely

A meggyilkol­t vállalkozó kocsijára Pápa környékén találtak rá a hatóságok, a tettesek felgyújtot­ták az autót

 ?? ?? Sikeres üzletember
Sikeres üzletember
 ?? ?? Édes
Édes
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary