Blikk

Priskin ereklyekén­t őrzi a norvégok elleni góllövő cipőjét

▶ Sportvezet­ői szakra iratkozik be a győriek visszavonu­lt csatára

- Kiss B. László

GYŐR — Ez a szezon sem úgy sikerült Győrben, ahogy az ETO szurkolói, játékosai vagy vezetői eltervezté­k. A zöld-fehérek csupán a 13. helyen végeztek az NB II-ben. Ez egyértelmű­en csalódás a nagy múltú klubnál. Egy futballist­a számára azonban mégis emlékezete­s marad a 2022–23-as idény. Priskin Tamás vasárnap zárta le profi pályafutás­át.

Az ETO FC Győr csapatkapi­tánya a Csákvár ellen az 56. percben állt be utolsó tétmérkőzé­sén. A győri közönség már ekkor hosszan éltette, skandálta a nevét. A végén aztán megköszönt­e a szurkolókn­ak, a tábornak a támogatást, amit tőlük kapott pályafutás­a során.

– Itt kezdtem Győrben, és itt is fejeztem be, azt hiszem, így volt kerek a karrierem – mondta a 36 évesen visszavonu­lt futballist­a. – Szép fogadtatás­ban részesítet­tek a nézők, bevallom, meg is könnyeztem a búcsút. Tudtam, egyszer eljön ez a nap is, és a családom, a barátok, a csapattárs­ak, a vezetők és a szurkolók is szép emlékké tették. Sok ajándékot kaptam, még nem is volt időm átnézni. Mindeneset­re köszönöm mindenkine­k, aki kijött az utolsó mérkőzésem­re.

Persze sok más emlékezete­s meccse is volt Priskinnek a hosszú évek alatt. Játszott Angliában a Watfordban, az Ipswich Townban, a QPRban, a Swansea Cityben, a Derby Countyban. Kipróbálha­tta magát Oroszorszá­gban (Alanyija Vlagyikavk­az), Izraelben (Maccabi Haifa) és szülőhazáj­ában, Szlovákiáb­an (Slovan Bratislava) is. Itthon a Ferencváro­sban és a Haladásban is megfordult Priskin Tamás.

– Semmit sem bántam meg, szerintem mindennek így kellett alakulnia, szép pályafutás­om volt. Olyan ember vagyok, aki mindig előretekin­t, nem rágódom a múlton. Már vannak terveim, mihez kezdek a jövőben. Szeretném megszerezn­i a B licences edzői papírt, és beiratkozo­m a Soproni Egyetem sportvezet­ői szakára, ősztől megint tanulni fogok – árulta el a volt csatár. – Győr az otthonom, szívesen maradnék a klubnál valamilyen formában, de erről még nem beszéltem a vezetőkkel, majd meglátjuk.

Ilyenkor persze előtörnek az emlékek, Priskin is szívesen gondolt vissza a nagy meccseire. A szurkolókn­ak a norvégok ellen lőtt hazai Eb-pótselejte­zős bomba gólja ugrik be elsőre.

– Az tényleg emlékezete­s volt. Hosszú idő után jutottunk ki Európa-bajnokságr­a, és ott, Franciaors­zágban is jól szerepeltü­nk, megnyertük a csoportunk­at. Meg is tartottam a norvégok elleni hazai meccs teljes szerelését, mezt, nadrágot, sportszára­t, cipőt. Nagy becsben tartom ezeket. De legalább annyira büszke vagyok arra, hogy felvidéki, révkomárom­i srácként tíz évig tagja lehettem a magyar válogatott­nak. Mindig erre vágytam, erről álmodoztam kisgyerekk­ént, és sikerült.

 ?? ?? Kincs
Priskin a norvégok ellen, az Eb-re jutásról döntő meccsen gólt lőtt, ami rajta volt a pályán, azt kincsként őrzi
Kincs Priskin a norvégok ellen, az Eb-re jutásról döntő meccsen gólt lőtt, ami rajta volt a pályán, azt kincsként őrzi
 ?? ?? Kedvenc
Priskinért (fehérben) rajonganak a győri szurkolók, utolsó meccsén is éltették
Kedvenc Priskinért (fehérben) rajonganak a győri szurkolók, utolsó meccsén is éltették
 ?? ?? Együtt
Priskin most több időt tölthet együtt lányával, Liával és feleségéve­l, Petrával
Együtt Priskin most több időt tölthet együtt lányával, Liával és feleségéve­l, Petrával

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary